Club

Sporting CP Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Locatie:
Alcochete

Programma Sporting CP Vrouwen

Bekijk hier de duels van Sporting CP Vrouwen welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Sporting CP Vrouwen in de Liga BPI. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Sporting CP Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Sporting CP Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van Sporting CP Vrouwen vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Sporting CP Vrouwen selectie

Alles over het dameselftal van Sporting CP

De Portugese club Sporting CP komt uit de stad Lissabon. De damesafdeling van de club Sporting Clube de Portugal staat te boek als één van de kanshebbers op de landstitel. In de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 won Sporting CP het landskampioenschap. De mannenploeg van de club uit Lissabon speelt ook op het hoogste voetbalniveau en kan gezien worden als een topclub.

Oprichting en successen

Sporting Clube de Portugal Feminino werd opgericht in 1991, maar de club kwam 21 jaar lang niet uit op professioneel niveau. De damesclub werd in 2016 heropgericht en mocht deelnemen aan de hoogste competitie. Direct met succes, want Sporting CP (vrouwen) won tweemaal achter elkaar de titel. De club mocht in 2017 voor de eerste keer ooit deelnemen aan de UEFA Women’s Champions League.

Estádio José Alvalade

De damesploeg van Sporting CP kent een tweetal bijnamen, namelijk Leoes (Leeuwen) en Verde e Brancos (Groen en witte). De ploeg speelt haar thuiswedstrijden in het Estádio José Alvalade in Lissabon. Het voetbalstadion biedt plaats aan maar liefst 50.095 toeschouwers.