Club

Spezia

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
La Spezia

Programma Spezia

Bekijk hier de duels van Spezia die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Spezia. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Spezia actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Spezia

Elke wedstrijduitslag van Spezia zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Spezia selectie

Socials
@acspezia
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Spezia Calcio 1906

De voetbalclub Spezia Calcio 1906 komt uit de Italiaanse stad La Spezia in de regio Liguria. De bijnaam van Spezia Calcio 1906 is ‘Aquilotti’, oftewel de Adelaars. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Stadio Alberto Picco, wat plaats biedt aan ruim 10.000 toeschouwers. De huidige voorzitter van de Serie B-club is de Italiaan Giuseppe Ruggieri.

Oprichting

Spezia Calcio 1906 werd in het jaar 1906 opgericht, maar destijds nog onder de naam ‘Sport Club Spezia’. Het team speelde zijn wedstrijden voornamelijk op regionaal niveau, maar wist in 1929 het kampioenschap te winnen in de I Divisione Girone A. Dankzij die prestatie promoveerde de Italiaanse voetbalclub naar de Serie B. In het seizoen 1932/1933 wist Spezia Calcio 1906 de vierde plaats te behalen op het tweede niveau, maar enkele jaren later degradeerde de club naar de Serie C. Lange tijd promoveerde en degradeerde de club telkens.

Landskampioenschap van Italië

De voetbalclub Spezia Calcio 1906 wist in het seizoen 1943/1944 voor een stunt te zorgen en landskampioen van Italië te worden. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden de clubs opgesplitst in verschillende regionale voetbalcompetities. Spezia Calcio 1906 won Groep D, waarin het onder andere te sterk was voor Parma en Suzzara. In de tweede ronde wist Spezia Calcio 1906 vijf van de zes competitieduels te winnen. In de halve finale werd Bologna FC verslagen en in de finale was Spezia Calcio 1906 te sterk voor Venezia.

Terugkeer in de Serie B

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog zakte Spezia Calcio 1906 weg en kwam het in de onderste regionen van het betaalde voetbal terecht. In het seizoen 1999/2000 werd Spezia Calcio 1906 kampioen en mocht het opnieuw deelnemen aan de Serie C1. In 2002 eindigde Spezia Calcio 1906 op de tweede plaats en in 2006 keerde de club dankzij een titel weer terug in de Serie B. Na een nieuwe degradatie keerde Spezia Calcio 1906 in 2013 opnieuw terug in de Serie B.