Club

sc Heerenveen Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Heerenveen

De vrouwenvoetbalclub sc Heerenveen komt uit in de Eredivisie Vrouwen. De club was één van de zes deelneemster in het allereerste Eredivisie seizoen in 2007. De vrouwenploeg van sc Heerenveen speelt alle thuisduels op Sportpark Skoatterwâld. Check hier de uitslagen, het programma en de statistieken.

Programma sc Heerenveen Vrouwen

Ontdek hier de wedstrijden van sc Heerenveen Vrouwen welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van sc Heerenveen Vrouwen in de Eredivisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin sc Heerenveen Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag sc Heerenveen Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van sc Heerenveen Vrouwen zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

sc Heerenveen Vrouwen selectie

Socials
@scheerenveenvrouwenofficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over sc Heerenveen Vrouwen

sc Heerenveen speelt met het eerste elftal in de Eredivisie Vrouwen. De club was er als één van de eerste bij toen de competitie in 2007 werd opgericht. In het debuutseizoen van de Eredivisie voor vrouwen waren er slechts zes deelnemende clubs. Alle thuiswedstrijden van de sc Heerenveen vrouwen worden gespeeld op Sportpark Skoatterwâld.

Aan het einde van het seizoen 2010/2011 maakte sc Heerenveen bekend te stoppen met het vrouwenvoetbal. Dit besluit werd echter al snel teruggedraaid, maar exact één seizoen later werd de vrouwentak alsnog stopgezet. In het seizoen 2011/2012 ging het vrouwenteam van sc Heerenveen verder als een stichting. De club volgde hiermee het voorbeeld van de FC Utrecht vrouwen.

Nieuwe stichting in 2019

De voetbalclub sc Heerenveen werd aan het einde van het seizoen 2018/2019 gestopt. Er zou te weinig geld in kas zijn om verder te kunnen gaan met het vrouwenelftal. Een paar dagen nadat het nieuws bekend werd gemaakt bleek dat het team alsnog behouden kon worden. Er werd een nieuwe stichting gevormd en met succes. Dankzij de nieuwe stichting speelt sc Heerenveen vrouwen ook in het seizoen 2020/2021 in de Eredivisie.

Sportpark Skoatterwâld

Sportpark Skoatterwâld is gelegen in de Friese stad Heerenveen. De vrouwenvoetbalclub sc Heerenveen speelt al zijn thuiswedstrijden op het complex. Het Sportpark Skoatterwâld staat direct naast het Abe Lenstra Stadion en beschikt over een tribune. Naast sc Heerenveen (vrouwen) maakt ook VV Heerenveen en sc Heerenveen gebruik van het complex.