Club

Porto B

Land:
Portugal
Locatie:
Porto
Stadion:
Estádio Dr. Jorge Sampaio

Programma Porto B

Bekijk hier de duels van Porto B welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag Porto B

Iedere wedstrijduitslag van Porto B zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Porto B in de Tweede Portugese Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Porto B actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Porto B

Porto B selectie

De Portugese voetbalclub FC Porto staat bekend als een topclub op het hoogste niveau. Echter heeft de club ook nog een tweede elftal genaamd FC Porto B. Het talententeam is actief in de LigaPro, het tweede voetbalniveau van Portugal. Het beloftenteam werd in 1999 opgericht. Aangezien het om een tweede elftal gaat kan de ploeg niet promoveren of deelnemen aan de nationale bekertoernooien.

Algemene informatie over FC Porto B

De volledige naam van de club is ‘Futebol Clube do Porto B’. Alle thuiswedstrijden van de beloften worden gespeeld in het Estádio Municipal Jorge Sampaio. Het stadion biedt plaats aan 8500 toeschouwers. De huidige voorzitter van FC Porto B is Jorge Nuno Pinto da Costa, terwijl de trainer Ruí Barros voor de ploeg staat. In het seizoen 2018/2019 eindigde FC Porto B op de 9e plaats in de competitie.

Prijzenkast van FC Porto B

FC Porto B wist al diverse prijzen in de wacht te slepen. In het seizoen 2015/2016 eindigde de club zelfs op de 1e plaats op het tweede niveau, maar kon het niet promoveren naar de Primeira Liga. In 2014 eindigde FC Porto B ook éénmaal op de 2e plaats in de competitie. In 2017 en 2018 werd ook de Premier League International Cup gewonnen. In 2004 won FC Porto B de VFF Cup.