Club

Perugia

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Serie C
Locatie:
Perugia

Programma

Bekijk hier de duels van Perugia welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Perugia. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Perugia actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslagen

Iedere wedstrijduitslag van Perugia zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Selectie

Socials
@acperugia_official
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Perugia

De voetbalclub Perugia Calcio komt uit de Italiaanse stad Perugia. De club bestaat sinds 1905 en speelt zijn thuiswedstrijden in het Renato Curi. In 2005 kwam naar buiten dat de club met grote financiële problemen kampte, waardoor een faillissement vijf jaar later niet meer was te voorkomen. Perugia Calcio werd direct weer heropgericht en in 2014 slaagde de voetbalclub erin om terug te keren in de Serie B.

Stadio Renato Curi in Perugia

De thuishaven van de Italiaanse voetbalclub Perugia Calcio is het Stadio Renato Curi. Het stadion biedt plaats aan meer dan 28.000 bezoekers en is gelegen in de stad Perugia. In 1975 werd het voetbalstadion feestelijk geopend.

Het Stadio Renato Curi was de opvolger van het Stadio Santa Giuliana. In 1975 werd het nieuwe stadion opgeleverd, nadat de bouw is slechts negentig dagen werd afgerond. Het ontwerp van het stadion is gemaakt door de Italiaan Luigi Corradi. In de eerste twee jaar ging het stadion door het leven onder de naam ‘Stadio Pian di Massiano’. In 1977 werd de naam aangepast in Stadio Renato Curi.

Prijzenkast van Perugia Calcio

De Italiaanse club Perugia Calcio wist in zijn bestaan diverse prijzen te veroveren. In 1930 en 2011 won de club de titel in de Serie D. In 1975 won Perugia Calcio de titel in de Serie B en promoveerde de club naar de Serie A. Daarnaast werd ook in 2003 de UEFA Intertoto Cup gewonnen. Overige gewonnen prijzen zijn de Supercoppa di Lega di Seconda Divisione (2012), Coppa Italia Serie D (2011), Lega Pro Prima Divisione (1933, 1946, 1967, 1994 en 2014) en de Lega Pro Seconda Divisione (1988, 2012).

Winst in de Intertoto Cup

In 2003 mocht Perugia Calcio deelnemen aan de UEFA Intertoto Cup. In het Europese toernooi werd het Finse AC Allianssi Vantaa (2-0, 2-0), FC Nantes (1-0, 0-0) en VfL Wolfsburg (1-0, 2-0) verslagen. Dankzij die prestatie mocht de ploeg deelnemen aan het hoofdtoernooi van de UEFA Cup, waarin Perugia Calcio al in de eerste ronde werd uitgeschakeld door het Schotse Dundee FC (2-1, 1-0)