Panama

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Iedere wedstrijd van het nationale elftal van Panama zie je hieronder. Wie is de volgende tegenstander op het programma? Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Wat is de stand van Panama in een toernooi? Je vindt het in dit schema. Bekijk de actuele stand in een toernooi of kijk terug naar eerdere edities.

Uitslagen

Elke uitslag van Panama zie je in deze tabel staan. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Selectie

Het voetbalelftal van Panama

In maart 2014 wist de Nationale voetbalselectie van Panama de 29e plek te bereiken op de FIFA-wereldranglijst. Het land uit Midden-Amerika speelt normaliter mee in de CONCACAF Gold Cup en de Copa Centroamericano. In 2017 schreef het land geschiedenis door zich voor de eerste keer in de geschiedenis te kwalificeren voor het WK-voetbal. Het land richt zich momenteel op deelname aan het WK 2022 in Qatar.

Estadio Rommel Fernández

Het voetbalelftal van Panama speelt de meeste thuisinterlands in het Estadio Rommel Fernández. Het stadion is gevestigd in Panama-Stad. Naast de nationale selectie spelen ook de voetbalclubs Plaza Amador en Tauro FC in het voetbalstadion. Het Estadio Rommel Fernández biedt plaats aan ruim 32.000 toeschouwers en werd in 1970 geopend.

Panama op het WK 2018

In 2017 brak een volksfeest los toen de nationale ploeg van Panama zich wist te kwalificeren voor de WK-eindronde. Op het WK 2018 debuteerde het land met een groepsduel tegen België. Bij de rust stond het nog 0-0, maar uiteindelijk wonnen de Belgen met 3-0. Romelu Lukaku kwam tweemaal tot scoren, terwijl Dries Mertens één keer het net wist te vinden.

In het tweede groepsduel stond Panama bij rust al op een 5-0 achterstand tegen Engeland. De wedstrijd eindigde in 6-1 en het eerste WK-doelpunt van Panama kwam op naam van Felipe Baloy. Het laatste groepsduel werd met 1-2 verloren tegen Tunesië. Desondanks werden de spelers bij terugkomst in eigen land toegejuicht door duizenden uitzinnige fans.

José Luis Rodríquez

Een van de sterspelers in de huidige nationale selectie van Panama is José Luis Rodríquez. De middenvelder werd op 19 juni 1998 geboren in Panama-Stad. De speler begon zijn carrière bij Chorrillo FC, waarna hij in 2017 een transfer maakte naar het Belgische AA Gent. In 2018 debuteerde Rodríquez in de nationale voetbalploeg van Panama. Het talent mocht ook minuten maken op het WK 2018.