Club

OH Leuven Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Leuven

Programma OH Leuven Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van OH Leuven Vrouwen welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van OH Leuven Vrouwen in de Belgische Super League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin OH Leuven Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag OH Leuven Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van OH Leuven Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

OH Leuven Vrouwen selectie

Alles over OH Leuven (vrouwen)

De vrouwenvoetbalclub Oud-Heverlee Leuven speelt haar wedstrijden in de Super League, oftewel het hoogste damesniveau van België. De voetbalclub komt uit de Belgische stad Leuven en is bij de voetbalbond aangesloten met het stamnummer 6142. Traditiegetrouw spelen de vrouwen van Oud-Heverlee Leuven in een wit tenue.

Zwarte Duivels Oud-Heverlee

In 1985 besloten enkele meisjes mee te gaan trainen bij de jongensteams van Zwarte Duivels Oud-Heverlee. Een jaar later werd er daadwerkelijk een meisjesploeg opgericht. In 1990 mocht er een damesploeg aantreden in de provinciale reeksen. Twee jaar later werd het eerste vrouwenteam versterkt met diverse talenten uit de jeugdopleiding. Dit had een positief effect op de resultaten, aangezien de damesploeg de titel wist te grijpen en daardoor ook mocht deelnemen aan de nationale competitie.

Oud-Heverlee in de Tweede Klasse

Oud-Heverlee debuteerde in de Tweede Klasse en wist gelijk de derde plaats veilig te stellen. In 1995 wist Oud-Heverlee zelfs de titel te winnen en promotie te bewerkstelligen naar de Eerste Klasse. Drie seizoenen speelde de damesclub geen rol van betekenis op het hoogste niveau, maar degradatie werd keer op keer voorkomen. In 2002 fuseerde een drietal Belgische clubs uit Leuven met elkaar. De clubs Zwarte Duivels Oud-Heverlee, Daring Club Leuven en Stade Leuven gingen samen verder als Oud-Heverlee Leuven. Dit was zowel van toepassing op de mannen als de vrouwenafdeling.

Women’s BeNe League

Oud-Heverlee Leuven wist 17 seizoenen op het hoogste niveau van België te spelen, maar nooit werd er een prijs gewonnen. Wel mocht de club in 2012 deelnemen aan de nieuwe Women’s BeNe League, waarin zowel Nederlandse als Belgische damesclubs zouden uitkomen. In de twee seizoenen van de competitie eindigde Oud-Heverlee Leuven op de 13e en de 10e plaats. In 2015 eindigde Oud-Heverlee Leuven op de laatste plaats in de Super League, aangezien het in het gehele seizoen maar één wedstrijd won. Tegenwoordig komt Oud-Heverlee Leuven weer uit op het hoogste niveau.