Club

OH Leuven

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Heverlee

Programma OH Leuven

Check hier alle wedstrijden van OH Leuven die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van OH Leuven in de Jupiler Pro League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag OH Leuven

Elke wedstrijduitslag van OH Leuven vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

OH Leuven selectie

Socials
@ohleuven
Posts
Volgers
Volgend

Alles over OH Leuven

In 2002 werd het Belgische voetbal verrijkt met een nieuwe fusieclub: Oud-Heverlee Leuven. De drie clubs die in OHL zijn opgegaan betreffen Stade Leuven, Daring Club Leuven en Zwarte Duivels Oud-Heverlee. Van de laatstgenoemde nam de fusieclub het stamnummer over, het administratieve nummer bij de Belgische bond. In 2018 werd overgestapt naar het stamnummer van Stade Leuven: 18.

De reis naar de hoogste klasse

Zwarte Duivels Oud-Heverlee was in seizoen 2001-2002 geëindigd als nummer drie in de Derde Klasse B. Oud-Hever lee Leuven pakte daar in 2002-2003 de draad op, werd tweede en mocht deelnemen aan de eindronde om promotie. Dat lukte helaas niet: VC Eendracht Aalst 2002 bleek te sterk. Het jaar daarop werd OHL derde, in 2005 werd via plek twee weer de eindronde bereikt. Ditmaal lukte het wel te promoveren.

Tweede klasse

Er volgden zes jaar in de Tweede Klasse, waarbij halverwege de club recht had op deelname aan de eindronde, maar alle duels verloor. In 2011 was de eindronde niet nodig: Oud-Heverlee Leuven werd kampioen, waardoor er een ticket voor de Jupiler Pro League werd binnengesleept.

Eerste klasse

Drie seizoenen na elkaar mocht de fusieclub in de Eerste Klasse acteren. Het leidde tot de plekken 14, 10 en 15, waarna via de Belgische versie van de nacompetitie een terugval naar de Tweede Klasse volgde. Via de vijfde plek kwam er direct een kans om via de eindronde terug te keren op het hoogste niveau. Dat lukte wonderwel, al werd het geen gelukkige terugkeer. De zestiende plek betekende namelijk directe degradatie.

Matige resultaten in de Proximus League en het bekertoernooi

Vanaf 2016 kwamen er drie jaren achtereen op het tweede niveau, inmiddels omgedoopt tot Proximus League. Na de tweede plek in 2017-2018 mochten de fans hopen op een weerzien met de Jupiler Pro League, maar in de play-offs werden te matige resultaten geboekt. De ploeg komt in seizoen 2020/2021 weer uit in de Jupiler Pro League.

In het nationale bekertoernooi heeft OHL nog weinig fraais laten zien. Een paar keren bereikte de Leuvense club de achtste finale, verder dan dat drong het nog nooit door.

Overname door King Power

In 2017 vond de vereniging uit de provincie Vlaams-Brabant een buitenlandse geldschieter: King Power. Het Thaise bedrijf was toen ook al eigenaar van de Engelse club Leicester, die in 2016 op zeer verrassende wijze de Premier League won. Oprichter Vichai Srivaddhanaprabha kwam in oktober 2018 bij een helikoptercrash om het leven.

Bekende spelers

De clubtopscorer van OH Leuven is Bjorn Ruytinx, die tussen 2004 en 2014 74 keer het net wist te raken. Met 238 duels staat hij ook royaal bovenaan het lijstje met meeste wedstrijden. De duurste aankoop tot nu toe kwam ongetwijfeld tot stand via het netwerk van de wijlen voorzitter: de Thaise keeper Kawin Thamsatchanan. Meestal staan er Belgische trainers voor de groep, maar in 2017 was het enkele maanden de beurt van Dennis van Wijk. De Nederlander specialiseert zich in Belgische clubs.

OH Leuven promoveert naar de Eerste Klasse A

OH Leuven ging in seizoen 2019/2020 geweldig van start in de Eerste Klasse B. De voetbalclub wist de eerste periode titel te winnen. Oud-Heverlee Leuven won 9 van de 14 wedstrijden en eindigde met 29 punten op de 1e plaats. De club kwalificeerde zich hierdoor direct al voor de testwedstrijden om het kampioenschap. In de finale moest OH Leuven strijden tegen Beerschot VA. Het uitduel ging op 8 maart 2020 verloren met 1-0 in het Olympisch Stadion in Antwerpen.

De uitbraak van het coronavirus zorgde ervoor dat de Belgische voetbalcompetities werden stilgelegd. Hierdoor kon de return pas op 2 augustus 2020 worden gespeeld in het King Power at Den Dreef Stadion. Beerschot AV won met 1-4, waardoor OH Leuven naast de titel en promotie greep. Echter werd besloten dat ook Oud-Heverlee Leuven promoveerde naar de Eerste Klasse A. De promotie was het gevolg van een tijdelijke uitbreiding van de Eerste Klasse A naar 18 voetbalclubs.

Nieuwe hoofdtrainer Marc Brys

Halverwege juni 2020 werd Marc Brys aangesteld tot hoofdtrainer bij OH Leuven. De oud-voetballer werd op 10 mei 1962 geboren in Antwerpen. Als voetballer speelde Brys bij Beerschot VAV, KFCO Wilrijk, SC Merksem en SV Willebroek. Als trainer stond Brys bij 14 verschillende clubs onder contract. Als coach was hij onder andere actief bij FC Eindhoven, FC Den Bosch, KV Mechelen, Al-Faisaly, Al Raed Saudi Club, Sint-Truidense VV en Excelsior Moeskroen. In 2005 won Brys met Germinal Beerschot zowel het nationale bekertoernooi als de Belgische Supercup.