Club

Livorno

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Serie C
Locatie:
Livorno

Programma Livorno

Check hier alle wedstrijden van Livorno die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Livorno. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Livorno actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Livorno

Alle uitslagen van Livorno vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Livorno selectie

Socials
@livornocalcio
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Livorno Calcio

De club Livorno Calcio speelt zijn wedstrijden in de Serie B. De Italiaanse voetbalclub werd opgericht in 1915 en de volledige naam van de club is ‘Associazione Sportiva Livorno Calcio’. Alle thuisduels van de club worden gespeeld in het Stadio Armando Picchi. De supporters van Livorno Calcio staan bekend als extreem-links en zorgen nog wel eens voor de nodige opschudding.

Oprichting van Livorno Calcio

De club Livorno Calcio werd opgericht in 1915, destijds nog onder de naam ‘US Livorno’. De voetbalclub kwam voort uit een fusie tussen SPES Livorno en Virtus Juventusque. In het eerste seizoen na de Tweede Wereldoorlog wist de club kampioen te worden van Zuid-Italië. Livorno versloeg Pisa Sporting Club, maar ook Internazionale Napoli en Audace-Esperia Roma. In de finale was de club te sterk voor Fortitudo Roma. In de landelijke finale werd er met 3-2 verloren van Inter Milaan.

Degradaties van Livorno Calcio

Na een degradatie wist de ploeg in 1955 te promoveren van de Serie C naar de Serie B. Negen jaar later keerde Livorno Calcio weer terug in de Serie B. Lange tijd kon de club zich meten met de subtop van de competitie, maar in 1972 was degradatie opnieuw een feit. Het bleef daar niet bij, want al snel kwam de voetbalclub terecht in de lagere klassen. Dit zorgde er in 1991 voor dat Livorno geen licentie mee kreeg en moest deelnemen aan de zesde klasse van het Italiaanse voetbal. Een opmars begon en in 1997 speelde Livorno Calcio weer in de Serie C. In 1999 kwam de club in de handen van de Italiaanse zakenman Aldo Spinelli. Mede dankzij de financiële injecties keerde Livorno in 2004 terug op het hoogste niveau. In 2005 eindigde de Italiaanse club zelfs op de achtste plaats in de Serie A.