Competitie:
Locatie:
Lisse

Programma Lisse

Check hier alle wedstrijden van Lisse die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Lisse in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Lisse

Elke wedstrijduitslag van Lisse vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Lisse selectie

Geschiedenis

Voetbalclub FC Lisse is een club uit het gelijknamige dorp. De amateurclub speelt op dit moment in de Derde Divisie (zaterdag). Alle thuiswedstrijden van FC Lisse worden gespeeld op Sportpark Ter Specke en bij deze wedstrijden kunnen maximaal zevenduizend toeschouwers aanwezig zijn. Direct naast het hoofdveld van de club is een golfbaan te vinden, maar er worden nog meer andere sporten beoefend op het complex.

Prijzenkast

FC Lisse veroverde in het seizoen 1993/1994 zijn eerste grote prijs. De club won de KNVB Beker voor amateurs. In 1993, 1994, 2007 en in 2011 werd ook de Districtsbeker West II door FC Lisse gewonnen. In 2008 won de amateurclub ook de Super Cup. In 1997, 2001 en 2008 zegevierde de club in de Zaterdag Hoofdklasse. In 2001 en 2008 werd FC Lisse Nederlands zaterdagkampioen. Het grootste clubsucces werd geboekt in 2008 toen FC Lisse zichzelf landskampioen bij de amateurs mocht noemen.

Landskampioenschap

FC Lisse wist in de zomer van 2008 geschiedenis te schrijven voor algeheel amateurkampioen te worden. In de finale werd er in de thuiswedstrijd met 2-3 verloren van Hollandia, maar op bezoek bij de opponent werd er met 1-3 gewonnen. In september van datzelfde jaar werden zeventien spelers van FC Lisse opgeroepen voor het Westelijk elftal, dat een poging ging wagen op zich te kwalificeren voor de UEFA-Regiobeker.

In de laatste wedstrijd in de finale kwam FC Lisse in de eerste helft al tweemaal tot scoren, ondanks het feit dat het duel gelijk opging. In de tweede helft kwam Hollandia dichterbij dankzij een doelpunt van Travis Reuser, waardoor FC Lisse nogmaals tot scoren moest komen. Enkele minuten voor tijd maakte Tim Emmerik hands in zijn eigen strafschopgebied nadat de bal was teruggekomen van de lat. De speler van Hollandia kreeg een directe rode kaart en Michael van der Laan benutte de beslissende strafschop.