Club

Leixões

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Locatie:
Matosinhos

Programma Leixões

Ontdek hier de wedstrijden van Leixões die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Leixões. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Leixoes actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Leixões

Alle uitslagen van Leixões zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Leixões selectie

Alles over Leixoes SC

De Portugese voetbalclub Leixões SC komt uit de stad Matosinhos. De sportclub staat bekend om zijn voetbalafdeling, maar er worden ook andere sporten beoefend zoals karate, zwemmen, volleybal en zelfs biljart. De volledige naam van de voetbalclub is ‘Leixões Sport Clube’. Het eerste team kent twee bijnamen, namelijk The Babies en Sea Heroes. Leixões SC werd opgericht op 28 november 1907. Estádio do Mar is de thuishaven van de club. Het stadion biedt plaats aan meer dan 6700 toeschouwers.

UEFA Cup in 2002

Leixões SC beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren zestig. De club wist in die periode diverse keren een ticket voor een Europees voetbaltoernooi te veroveren. Echter raakte de club in de vergetelheid, maar in 2002 liet Leixões SC weer van zich horen. Ondanks het feit dat de club op het derde niveau uitkwam wist het indruk te maken in het nationale bekertoernooi. De finale van het bekertoernooi werd verloren van Sporting Lissabon. Desondanks mocht Leixões SC deelnemen aan de UEFA Cup. In de eerste ronde moest Leixões SC al zijn meerdere erkennen in het Griekse PAOK Saloniki.

Promotie naar de LigaPro

In het seizoen 2001/2002 greep Leixões SC net naast promotie naar de LigaPro, destijds had de competitie nog de naam Liga de Honra. De ploeg eindigde op de tweede plaats, wat niet genoeg was voor promotie. Het feest ging een seizoen later wel door, dankzij de eerste plaats op het derde niveau. In 2004 eindigde Leixões SC op de 14e plek in de competitie. In 2006 was de voetbalclub wederom zeer dichtbij promotie, maar de derde plaats gaf op dat moment geen recht op promotie. In 2007 was het wel raak en promoveerde Leixões SC naar het hoogste Portugese niveau. In 2010 degradeerde de club weer terug naar de LigaPro.