Club

Holstein Kiel

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Kiel

Programma Holstein Kiel

Check hier alle wedstrijden van Holstein Kiel die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Holstein Kiel in de 2e Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Holstein Kiel

Iedere wedstrijduitslag van Holstein Kiel zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Holstein Kiel selectie

Alles over Holstein Kiel

De voetbalclub Holstein Kiel komt uit de plaats Kiel in Duitsland. De club wist zijn grootste succes te boeken in het jaar 1912. Holstein Kiel werd destijds landskampioen door in de finale af te rekenen met Karlsruher FV, nadat het eerder in de halve finale verrassend won van de regerend kampioen Viktoria 89 Berlin. Sinds het seizoen 1911/1912 speelt Holstein Kiel zijn thuiswedstrijden in het Holstein-Stadion. In het seizoen 2020/2021 speelt de club in de 2. Bundesliga.

Prijzenkast

In 1912 wist Holstein Kiel de Duitse landstitel te veroveren, dit is tot op heden nog altijd de beste prestatie in de clubgeschiedenis. In 1910, 1911, 1912, 1926, 1927 en 1930 won de voetbalclub ook de titel van Noord-Duitsland. Holstein Kiel won ook 13 keer het kampioenschap van Kiel, dat deed het tussen 1904 en 1919. En 10 keer werd ook het kampioenschap Sleeswijk-Holstein in de wacht gesleept.

Oprichting van Holstein Kiel

Enkele scholieren van de Aberrealschule besloten in mei 1902 een eigen voetbalvereniging te beginnen. De vereniging kreeg de naam ‘FC Holstein Kiel’. In 1908 werd de naam de van de club aangepast in ‘FV Holstein Kiel’. Naast voetbal werd er destijds ook hockey en atletiek aangeboden binnen de sportvereniging. Sinds de oprichting bleek Holstein Kiel heel succesvol en won het diverse prijzen binnen de stad zelf. En Holstein Kiel kon zich zelf meten met de Duitse top.

De stadscompetitie werd vele malen gewonnen. Vanaf 1905 mocht Holstein Kiel ook deelnemen aan de Noord-Duitse competitie. In de eerste drie jaar werd de ploeg al snel uitgeschakeld door Victoria Hamburg. In het seizoen 1909/1910 werd Holstein Kiel wel kampioen van Noord-Duitsland. Dankzij die overwinning mocht de ploeg voor de eerste keer deelnemen aan de eindronde voor het landskampioenschap. In de finale werd er uiteindelijk verloren van Karlsruher FV.

Landskampioenschap in 1912

In het seizoen 1911/1912 won Holstein Kiel voor de derde keer op rij de titel in Noord-Duitsland. Een geweldige prestatie en opnieuw een kans op de landstitel. In de eerste twee rondes versloeg Holstein Kiel de sterke teams BFC Preuben en BTuFC Viktoria. In de finale stond de club opnieuw tegenover Karlsruher FV. De tegenstander had op dat moment maar liefst acht internationals van het Duitse elftal in de basisopstelling staan. Desondanks won Holstein Kiel en werd de club landskampioen.

Play-offs promotie/degradatie in 2018

Holstein Kiel leek in het seizoen 2017/2018 dichtbij promotie naar de Bundesliga. Na een geweldig seizoen mocht de club deelnemen aan de play-offs promotie/degradatie. In de finale van de play-offs ging de club ten onder tegen VfL Wolfsburg. Na een 3-1 nederlaag in Wolfsburg werd er ook in eigen huis met 1-0 verloren.