Club

Heidenheim

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Heidenheim an der Brenz

Programma Heidenheim

Check hier alle wedstrijden van Heidenheim die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Heidenheim in de 2e Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Heidenheim

Alle uitslagen van Heidenheim zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Heidenheim selectie

Socials
@fch_1846
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Heidenheim

De Duitse voetbalclub 1. FC Heidenheim 1846 komt uit de plaats Heidenheim an der Brenz. Deze kleine stad is gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg. De club is nog niet zo oud, want deze ontstond pas in 1971. 1. FC Heidenheim 1846 kwam voort uit een fusie tussen lokale voetbalverenigingen VfL Heidenheim en TSB Heidenheim. Er worden binnen de vereniging nog tientallen andere sporten beoefend, naast voetbal. FC Heidenheim speelt zijn thuiswedstrijden in de Voith-Arena.

Promotie naar de 3. Liga

In mei 2009 slaagde 1. FC Heidenheim 1846 erin om te promoveren naar de 3. Liga. De ploeg wist de titel te pakken in de Regionalliga. Tegen alle verwachtingen in wist de club zich te mengen in de subtop van de competitie, maar nooit promotie te bewerkstelligen. Hier kwam in 2014 verandering in en de ploeg eindigde op eerste plaats voor Red Bull Leipzig in de 3. Liga. Dankzij die prestatie promoveerde de club naar de 2. Bundesliga. In het seizoen 2020/2021 speelt 1. FC Heidenheim 1846 wederom zijn wedstrijden op het tweede professionele niveau van Duitsland.

Voith-Arena in Heidenheim an der Brenz

De voetbalclub 1. FC Heidenheim 1846 speelt al zijn thuisduels in de kleinschalige Voith-Arena. Het stadion kende tot 2009 de naam ‘Albstadion’ en ging daarna nog een tijdje door het leven als de ‘GAGFAH Arena’. Het voetbalstadion staat in de plaats Heidenheim an der Brenz. FC Heidenheim 1846 speelt sinds 2014 in de Voith-Arena. Het stadion biedt plaats aan meer dan 10.000 toeschouwers, waarvan 6000 plaatsen overdekt zijn. In 2009 werd het stadion verbouwd, waardoor het nu voldoet aan alle strenge eisen van de Duitse voetbalbond.