Club

Goes

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Goes

Programma Goes

Check hier alle wedstrijden van Goes die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Goes in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Goes

Iedere wedstrijduitslag van Goes vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Goes selectie

Over de club uit Goes

Voetbalclub VV Goes is een van de oudste amateurclubs van Nederland en werd opgericht in september 1895. De club uit Zeeland werkt zijn thuisduels af op het Sportpark Het Schenge in Goes. Overigens speelt ook de amateurvereniging SSV ’65 zijn wedstrijden op dit terrein. In 1895 begon de club nog onder de naam ‘Zeelandia’, maar een korte tijd later veranderde de naam in ‘Goese Voetbal Vereniging’. Pas na de Eerste Wereldoorlog werd de huidige naam VV Goes aangenomen.

Sportpark Het Schenge

De voetbalclub VV Goes speelt al zijn thuiswedstrijden op Sportpark Het Schenge. Het sportcomplex is gelegen in de stad Goes en bestaat al sinds 1933. Naast VV Goes is het ook de thuishaven van de tweedeklasser SSV ’65. Echter hebben beide clubs wel eigen voetbalvelden tot hun beschikking. Sportpark Het Schenge werd in 2018 gerenoveerd en biedt plaats aan maximaal 6000 toeschouwers.

Tweede Klasse

Het eerste elftal van VV Goes speelde maar liefst 38 seizoenen (1936 tot 1973) in de Tweede Klasse. Dit was overigens het op een na hoogste niveau voor amateurclubs in Nederland. Na vele seizoenen in lagere klasse te spelen promoveerde de ploeg uit Zeeland in 2012 weer na het tweede niveau. In de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 was VV Goes dan ook actief in de Hoofdklasse A (zondag).

Derde Divisie

In 2017 mocht VV Goes zich weer gaan opmaken voor de nacompetitie, een unieke kans op promotie naar de Hoofdklasse. De ploeg slaagde er in om zich te kwalificeren voor de Hoofdklasse. En ook een seizoen later werd de nacompetitie weer bereikt en promoveerde VV Goes naar de Derde Divisie. Het eerste seizoen in de Derde Divisie was een succes, want de nacompetitie werd opnieuw bereikt. In de nacompetitie ging de ploeg uiteindelijk al vroegtijdig ten onder tegen FC Lienden.

Overstap naar de Derde Divisie (zaterdag)

VV Goes heeft in seizoen 2019/2020 zijn opwachting gemaakt in de Derde Divisie (zaterdag). De club zou voor minimaal een enkel seizoen overstappen naar de zaterdagcompetitie in verband met een tekort aan ploegen voor deze competitie. Door het coronavirus zijn er geen ploegen gepromoveerd en gedegradeerd, dus VV Goes blijft ook in seizoen 20/21 in de Derde Divisie (zaterdag) spelen.

Ex-trainer Jan Poortvliet

Tussen 2013 en 2015 stond de bekende voetbaltrainer Jan Poortvliet aan het roer bij VV Goes. Als voetballer won Poortvliet met PSV driemaal de titel in de Eredivisie, twee keer de KNVB Beker en de UEFA Cup. Daarnaast speelde de voormalig voetballer ook negentien interlands voor Oranje.

Als trainer stond Poortvliet bij RBC, FC Den Bosch, Telstar, Helmond Sport, Southampton en FC Eindhoven voor de ploeg. Na twee seizoenen bij VV Goes maakte Poortvliet de zeer opmerkelijke overstap naar Qingdao Red Lions uit China.