Locatie:
London

De Londense voetbalclub Fulham FC komt uit de gelijknamige Engelse wijk. De ploeg speelt zijn thuiswedstrijden op Craven Cottage. Volg The Whites op de voet via deze pagina. Je checkt hier onder andere het programma, de uitslagen en statistieken.

Programma Fulham

Check hier alle wedstrijden van Fulham die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Fulham. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Fulham

Alle uitslagen van Fulham vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Alles over Fullham

Fulham Football Club speelt alle thuiswedstrijden op Craven Cottage. In het stadion staat de Johnny Haynes Stand, waar het voetbalstadion ook wel bekend om staat. De Londense voetbalclub werd opgericht in 1879 en is daarmee één van de oudste professionele clubs uit de Engelse voetbalcompetitie.

Fulham won nooit grote prijzen

Fulham bestaat al erg lang, maar wist nooit grote prijzen te winnen. In 1975 was Fulham wel dichtbij het behalen van eermetaal, al ging de finale van de FA Cup met 2-0 verloren tegen West Ham United. In 2010 bereikte Fulham de finale van de Europa League, ook deze wedstrijd ging verloren en ditmaal tegen Atlético Madrid (2-1).

Promotie naar de Premier League

Na vier jaar in de Championship gespeeld te hebben, wist Fulham in 2018 eindelijk weer te promoveren. Daarmee keerde de club terug in de lucratieve Premier League. Het seizoen begon matig voor de club, waarin het veel punten liet liggen. Het tij keerde na een reeks van maar liefst 23 ongeslagen duels. Op dat moment wist Fulham zich in de top van de ranglijst te mengen.

Uiteindelijk kwam het allemaal aan op een play-off finale tegen Aston Villa. Deze finale werd ook wel de 200 miljoen wedstrijd genoemd, aangezien de Londense club dit bedrag bij winst kon verwachten op de bankrekening. Fulham wist de eindstrijd te winnen tegen Aston Villa (1-0), ondanks het feit dat er in de tweede helft met tien man doorgespeeld moest worden.

Seizoen 2019/2020

In het seizoen 2019/2020 speelde Fulham FC weer in de Championship. De ploeg eindigde dit seizoen op de 4e plaats. De Engelse club kwam na 46 wedstrijden slechts een tweetal punten tekort voor directe promotie naar de Premier League. Desondanks mocht de ploeg alsnog deelnemen aan de play-offs. In de halve finale speelde Fulham een tweeluik tegen Cardiff City, dat op de 5e plaats was geëindigd in de Championship.

Het uitduel werd op 27 juli 2020 met 0-2 gewonnen. De doelpunten kwam op naam van Joshua Onomah en Neeskens Kebano. De ploeg zat op rozen, maar kwam in eigen huis nog wel in de problemen. Na negen minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord en de gasten kwam vroeg in de tweede helft op een 1-2 voorsprong. Fulham bleef op de been en plaatste zich voor de finale. In de finale stond het na 90 minuten nog 0-0. In de verlening won Fulham met 1-2, dankzij twee treffers van de verdediger Joe Bryan. Hierdoor keerde Fulham weer terug op het hoogste niveau van Engeland. De ploeg pendelt