Fulham

Country |
Active in |

Fulham

Fulham Football Club zal in het seizoen 2018/2019 weer terugkeren in de Premier League. Deze Londense voetbalclub werd opgericht in 1879 en is daarmee één van de oudste professionele clubs uit de Engelse voetbalcompetitie. Alle thuiswedstrijden van Fulham worden gespeeld op Craven Cottage. In het stadion staat de Johnny Haynes Stand, waar het voetbalstadion ook wel bekend om staat.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Fulham

Fulham won nooit grote prijzen

Fulham bestaat al erg lang, maar grote prijzen wist het nooit in de wacht te slepen. In totaal speelde deze Engelse voetbalclub 25 seizoenen in de hoogste voetbalklasse. In 1975 won Fulham wel dichtbij het behalen van eermetaal, al ging de finale van de FA Cup met 2-0 verloren tegen West Ham United. In 2010 bereikte Fulham de finale van de Europa League, ook deze wedstrijd ging verloren en ditmaal tegen Atlético Madrid (2-1).

Fulham promoveert naar de Premier League

Na vier jaar in de Championship gespeeld te hebben, wist Fulham in 2018 eindelijk weer te promoveren en daarmee terug te keren in de lucratieve Premier League. Het seizoen begon matig voor de club, waarin het veel punten liet liggen. Maar na een reeks van maar liefst 23 ongeslagen duels wist Fulham zich in de top van de ranglijst te mengen.

Uiteindelijk kwam het allemaal aan op een play-off finale tegen Aston Villa. Deze finale werd ook wel de 200 miljoen wedstrijd genoemd, aangezien de Londense club dit bedrag bij winst kon verwachten op de bankrekening. Fulham wist de eindstrijd te winnen tegen Aston Villa (1-0), ondanks het feit dat er in de tweede helft met tien man doorgespeeld moest worden.

Kapitaalkrachtige eigenaar van Fulham FC

Bij Fulham staat de trainer Slavisa Jokanovic aan het roer, deze manager wist met de ploeg promotie af te dwingen. De trainer heeft al aangegeven dat de nodige versterking binnengehaald moeten worden om aan het niveau van de Premier League te kunnen voldoen. Hiervoor zal een beroep worden gedaan op de eigenaar Shahid Khan. De Pakistaanse miljardair staat momenteel op de 158e plaats met rijkste personen van de wereld.

Khan deed halverwege 2018 nog een bod van 900 miljoen euro op het Wembley stadion. Hoogstwaarschijnlijk zou de miljardair het stadion willen gebruiken als thuisbasis voor zijn NFL-team Jacksonville Jaguars.