Club

Frosinone

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Frosinone

Programma Frosinone

Check hier alle wedstrijden van Frosinone die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Frosinone in de Serie B. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Frosinone

Alle uitslagen van Frosinone zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Frosinone selectie

Socials
@frosinonecalcio
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Frosinone

Frosinone Calcio is een Italiaanse voetbalclub uit Lazio. De club komt uit in de Serie B en speelt de thuiswedstrijden in Stadio Matusa. Dit stadion biedt plaats aan 9.680 toeschouwers en is daarmee één van de kleinste stadions in de Serie A.

Geschiedenis

Frosinone werd opgericht in het jaar 1928 en speelde vooral in de lage competities. In 1990 miste de club op een haar na promotie naar de Serie C1. Niet veel later werd de club opgeheven door financiële problemen. In 1991 werd de club heropgericht en begon het in de Serie D. Hier speelde Frosinone tot het seizoen 2005/06, daarna promoveerde de club naar de Serie C2. Omdat er plekken vrijkwamen in de Serie C2 kreeg Frosinone het voorrecht om toch te promoveren zonder dat hier de sportieve beweegredenen voor waren.

In 1999 degradeerde Frosinone terug naar de Serie D en een jaar later promoveerde de club wederom, omdat er een plek vrij kwam in de Serie C2. In het seizoen 2003/04 zijn de prestaties meer dan goed en promoveert de club wederom, ditmaal naar de Serie C1. In 2005/06 werd Frosinone voor het eerst in de geschiedenis kampioen van de Serie C1 waardoor de club promoveerde naar de Serie B. Hier speelde de club tot zaterdag 16 mei 2015 toen er een groot feest losbarstte bij Frosinone. De Italiaanse club won die dag met 3-1 van Crotone en vergaarde een plek in de Serie A: een unicum.

Frosinone ziet Serie A-ticket in rook opgaan

Frosinone wist in het seizoen 2019/2020 zeer nipt een ticket te verdienen voor de play-offs promotie/degradatie. De club uit de Serie B eindigde op de 8e plaats met 54 punten en bleef AC Pisa op doelsaldo voor. In de voorrondes wist Frosinone Calcio met 2-3 te winnen bij Cittadella. Een verrassende overwinning, aangezien de tegenstander op de 5e plek was geëindigd in de competitie. In de halve finale verloor de club met 0-1 thuis van Pordenone, maar het uitduel werd met 0-2 gewonnen. In de finale van de play-offs verloor de club met 0-1 van Spezia en won het vervolgens ook met 1-0. Op basis van de ranglijst promoveerde Spezia naar de Serie A.