Club

FC Crotone

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Crotone

Programma FC Crotone

Check hier alle wedstrijden van FC Crotone die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van FC Crotone. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities waarin FC Crotone actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag FC Crotone

Iedere wedstrijduitslag van FC Crotone vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

FC Crotone selectie

Socials
@fccrotoneoff
Posts
Volgers
Volgend

Alles over FC Crotone

De voetbalclub FC Crotone komt uit de gelijknamige Italiaanse stad in de regio Calabrië. De club werd opgericht in 1923, destijds nog onder de naam ‘Milone Crotone’. De voetbalclub speelde in zijn eerste jaren voornamelijk in de regiocompetities, waaronder in de bekendere Prima Division. Na de Tweede Wereldoorlog werd de club vervangen voor het nieuwe Unione Sportiva Crotone. De club kwam zeven opeenvolgende seizoenen uit in de Serie C, het derde niveau van Italië.

De club speelde in het seizoen 1963/1964 in de Serie D, maar wist gelijk promotie af te dwingen naar de Serie C. FC Crotone speelde maar liefst 14 seizoenen op hetzelfde niveau, maar kwam wel enkele keren in de buurt van promotie naar de Serie B.

Debuut in de Serie B

In de loop der jaren ging de Italiaanse club diverse keren failliet. In 1978 werd de club heropgericht onder de naam ‘Football Club Crotone Calcio’. De club moest instromen op het zevende niveau en wist razendsnel te stijgen. Binnen enkele jaren werd de Serie C2 bereikt. In het seizoen 2000/2001 mocht FC Crotone zijn debuut maken in de Serie B. De club wist twee seizoenen op het tweede niveau te spelen, waarna het degradeerde. In 2004 keerde FC Crotone weer terug in de Serie B en ditmaal voor drie opeenvolgende seizoenen.

Promotie naar de Serie A

In de zomer van 2009 wist FC Crotone via de play-offs te promoveren naar de Serie B. In het seizoen 2015/2016 slaagde de club er zelfs in om te promoveren naar de Serie A. Het eerste seizoen op het hoogste niveau verliep moeizaam. FC Crotone wist pas in de allerlaatste speelronde handhaving te bewerkstelligen. Op de laatste speeldag won FC Crotone met 3-1 van Lazio Roma. De grote man aan de kant van de thuisploeg was Andrea Nalini, de Italiaan kwam tweemaal tot scoren.