Club

Excelsior Maassluis

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Maassluis

Programma Excelsior Maassluis

Check hier alle wedstrijden van Excelsior Maassluis die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Excelsior Maassluis in de Tweede Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Excelsior Maassluis

Elke wedstrijduitslag van Excelsior Maassluis vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Excelsior Maassluis selectie

Alles over Excelsior Maassluis

Voetbalclub Excelsior Maassluis werd opgericht in de zomer van 1918. De vereniging is gevestigd op de Lavendelstraat in Maassluis. Bij de topduels komen er rond de 5000 bezoekers op de wedstrijden van het eerste van Excelsior Maassluis af. Het is overigens niet de enige voetbalvereniging uit Maassluis, want ook VDL en MSV ’71 spelen hun wedstrijden in deze plaats.

Oprichting

Op 1 juni 1918 werd Excelsior Maassluis opgericht door Jaap Cats. Het begin verliep niet soepel, aangezien de club vaak tegen problemen aanliep met betrekking tot het spelterrein. De voetbalclub moest hierdoor enkele keren verhuizen, maar kwam in 1967 terecht op de Lavendelstraat. Deze accommodatie is vandaag de dag nog steeds de thuishaven van Excelsior Maassluis.

Promotie naar de Eerste Klasse

In seizoen 1982/1983 slaagde Excelsior Maassluis erin te promoveren naar de Eerste Klasse. Lang verbleef het niet op het hoogste amateurniveau, want twee seizoenen later degradeerde Excelsior Maassluis weer terug naar de Tweede Klasse. In 1995 degradeerde de voetbalvereniging wederom, maar een jaar later werd Excelsior Maassluis kampioen en keerde het weer terug in de Tweede Klasse.

Hoofdklasse

Vervolgens speelde Excelsior Maassluis zijn wedstrijden in de Zaterdaghoofdklasse, een nieuwe competitie. Na een degradatie en promotie keerde de ploeg in 2010 weer terug naar de Zaterdaghoofdklasse. Hele grote successen werden er echter nooit geboekt op dit niveau.

Promotie naar de Topklasse

Een van de grootste clubsuccessen werd geboekt in 2013. Excelsior Maassluis wist met overmacht kampioen te worden in de Hoofdklasse B. Dit leverde de club een felbegeerde plaats in de Topklasse op, wat op dat moment het hoogste amateurniveau van Nederland was.

Landskampioen

In het seizoen 2015/2016 kwam Excelsior Maassluis geweldig voor de dag. De club liet tot oktober 2015 nog wel wat punten liggen, maar verloor daarna de rest van het seizoen geen enkel duel meer. Dankzij deze geweldige prestatie werd Excelsior Maassluis kampioen in de Topklasse (zaterdag). Niet veel later werd ook het landskampioenschap voor amateurclubs gewonnen.

Prijzenkast

Excelsior Maassluis won in 1991 zijn eerste prijs, namelijk het kampioenschap in de Eerste Klasse. Vijf seizoenen later werd ook de titel in de Tweede Klasse gewonnen. In 2012/2013 werd de ploeg kampioen in de Hoofdklasse. Maar de grootste prijzen werden gewonnen in 2016, zowel de titel in de Topklasse als het landskampioen. Daarnaast won de club ook de Westland Cup in 1997, 2001 en 2011.

Khalid Boulahrouz

Veel grote spelers zijn ooit begonnen met voetballen bij een amateurclub. Oud-speler Khalid Boulahrouz kwam als klein jongetje binnen bij Excelsior Maassluis, waar zijn talent al snel werd opgemerkt. In zijn carrière speelde Boulahrouz nog voor clubs als VfB Stuttgart, Sevilla FC, Chelsea, Sporting Portugal en Feyenoord. De verdediger werkte ook 35 wedstrijden af in het shirt van het Nederlands elftal.

Wouter Gudde

Wouter Gudde is één van de bekendste spelers die ooit in het shirt van Excelsior Maassluis speelde. De Schiedammers werd op 5 augustus 1984 geboren en speelde in zijn jonge jaren voor de club. Op 12-jarige leeftijd werd het talent al opgepikt door Feyenoord. Uiteindelijk speelde Gudde in het professionele voetbal voor Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Excelsior. Sinds de zomer van 2019 is Gudde de algemeen directeur van FC Groningen.