Club

DVS '33

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Ermelo

Programma DVS '33

Check hier alle wedstrijden van DVS’33 die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van DVS’33 in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag DVS '33

Iedere wedstrijduitslag van DVS’33 zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

DVS '33 selectie

Oprichting van DVS’ 33

De voetbalclub DVS’ 33 komt uit Ermelo en werd opgericht in september 1933. De naam van de club is een afkorting voor ‘Door Vereniging Sterk’. In het seizoen 2020/2021 speelt het eerste elftal van DVS’ 33 in de Derde Divisie op de zaterdag.

In het seizoen 1932/1933 speelde er twee clubs uit Ermelo mee in de zaterdagcompetitie van de Utrechtsche Provinciale Voetbal Bond. Zowel Ajax als EFC kwamen uit in de competitie voor clubs uit de Noordwest-Veluwe. Aan het einde van het seizoen werd er besloten om over te stappen naar de Christelijke Nederlandse Voetbal Bond. De twee voetbalverenigingen besloten ook om te fuseren, aangezien de plaatselijke bevolking geen heil zag in twee verschillende clubs in één gemeente. De naam van de nieuwe club was DVS’33, vanzelfsprekend staat de 33 voor het oprichtingsjaar 1933.

DVS’33 grijpt net naast de titel

In het seizoen 1948/1949 speelde DVS’33 in de vierde klasse. Vanwege een overschot aan teams op dat niveau werd DVS overgeheveld naar de divisie Oost. Het bleek een opmerkelijk seizoen in de clubgeschiedenis. DVS’33 zou het kampioenschap grijpen wanneer DOVO niet zou winnen van WHC, anders moest er een beslissingswedstrijd aan te pas komen.

DOVO won, maar door protesten van WHC mocht de club na speeltijd nog een strafschop nemen. WHC kwam niet tot scoren vanaf de stip. In het beslissingsduel verloor DVS’33 met 3-2 van DOVO. Desondanks is het één van de meest opmerkelijkste gebeurtenissen in het bestaan van de club.

Kampioenschap in de Hoofdklasse C

Tussen 2011 en 2016 speelt DVS’33 in de Hoofdklasse C. In het eerste seizoen komt de ploeg niet verder dan een 11e plek. In het seizoen 2015/2016 pakt DVS wel de titel. Onder de leiding van trainer Jan Veldhuizen slaagt de ploeg erin om al vroeg in het seizoen de koppositie te pakken.

De club uit Ermelo weet ook in de rest van het seizoen de concurrentie achter zich te houden, waaronder Excelsior ’31 en Harkemase Boys. Dankzij de unieke prestatie promoveert DVS’33 naar de Topklasse. In het seizoen 2017/2018 eindigde DVS’33 op de derde plaats in de Derde Divisie.