competitie background image competitie background image
Competitie

DFL Super Cup

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

In één wedstrijd nemen de landskampioen en bekerwinnaar het tegen elkaar op. Check hier wie dit seizoen deze wedstrijd spelen. Belangrijker nog: wie wint of won het duel?!

DFL Super Cup programma

Wanneer de DFL-Supercup gespeeld wordt, zie je in het schema hieronder. Het is een ware topwedstrijd op het programma in Duitsland.

DFL Super Cup uitslagen

Welke kampioen pakt(e) de DFL-Supercup? Bekijk hier de wedstrijd met (live) stand en statistieken.

De bookmakers keurmerken

Handig en leuk om te weten

De DFL-Supercup, ook wel Duitse Supercup genoemd, is een one-off wedstrijd in Duitsland waar de winnaar van de Bundesliga speelt tegen de winnaar van de DFB-Pokal. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Deutsche Fuẞall Liga.

Regels

Wanneer één team de dubbel wint (competitie en beker), speelt de winnaar tegen het team op de tweede plaats in de Bundesliga. Dit is sinds 2010 een standaard regel.

In geval van gelijkspel wordt er geen extra tijd toegevoegd. De wedstrijd wordt indien nodig beslist door strafschoppen.

Titelhouders

Bayern München is momenteel het team met de meeste successen in de DFL-Supercup. De club uit München won de prijs maar liefst zeven keer. Op een respectabele tweede plaats staat, met vijf overwinningen, Borussia Dortmund. Werder Bremen staat met drie gewonnen DFL-Supercups op de derde plaats. De huidige topscorer van de competitie is Bayern München spits Robert Lewandoski. Hij scoorde in totaal vijf goals in DFL-Supercup wedstrijden.

Geschiedenis

van 1997 tot 2008 werd de DFL-Supercup vervangen door een bekertoernooi genaamd de DFB-Ligapokal. In 2008 werd de wedstrijd weer ingevoerd als de T-Home Supercup, alhoewel deze niet officieel gesanctioneerd werd door de DFB. In het jaar 2008 speelde landskampioen Bayern München tegen bekerwinnaar Borussia Dortmund. De wedstrijd was een eenjarige vervanger voor de DFB-Ligapokal die destijds één jaar geannuleerd werd door een te vol speelschema.

De Supercup werd vanaf het seizoen 2010/2011 heringevoerd in het Duitse voetbal met als naam: ‘DFL-Supercup.’ Deze wordt sindsdien door de Deutsche Fuẞall Liga georganiseerd en niet meer door de DFB.

Memorabele wedstrijd

In het jaar 2017 stond Bayern München tegenover aartsrivaal Borussia Dortmund in de finale van de DFL-Supercup. In het jaar 2016 had de DFL-Supercup het zelfde affiche. De Münchenaren waren destijds met 2-0 te sterk voor Dortmund. De DFL-Supercup finale van 2017 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Met goals van Puilisic en Aubameyang kwam Dortmund twee keer op een voorsprong. Door de eerste gelijkmaker van Robert Lewandoski en vervolgens de eigen goal van goalkeeper Bürki in de 88e minuut wist Bayern München strafschoppen af te dwingen.

Na een spannende reeks werd de alles-of-niets strafschop van Marc Bartra gestopt door Bayern München keeper Sven Ulreich. Op dat moment was er een nieuwe held geboren in München en ontstond de hasthtag ‘#SvenTheWall’. Bayern, de club die het grootste gedeelte van de wedstrijd op een achterstand stond, kreeg het voor elkaar de DFL-Supercup te winnen.