competitie background image competitie background image
Competitie

Copa de la Reina Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Mis niks meer van de Spaanse bekercompetitie voor vrouwen. Bekijk uitslagen, wedstrijden en statistieken van de Copa de la Reina.

Copa de la Reina Vrouwen programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de Copa de la Reina zie je hieronder.

Copa de la Reina Vrouwen uitslagen

Bekijk wie er tegen elkaar hebben gespeeld en wat de uitslagen zijn in de Copa de la Reina Vrouwen?

De bookmakers keurmerken

Over de bekercompetitie

Het Spaanse bekertoernooi voor de vrouwen staat bekend als Copa de la Reina. Bij de mannen kennen we het toernooi als de Copa del Rey. De volledige naam van het toernooi is: Campeonato de España – Copa de Su Majestad la Reina (Kampioenschap van Spanje – De beker van hare majesteit). De eerste editie vond al plaats in 1983, al vóórdat de Spaanse vrouwenvoetbal competitie van start ging.

Opzet

In de jaren 80 voordat de Spaanse vrouwencompetitie van start ging, werd de winnaar van de Copa de la Reina uitgeroepen tot landskampioen. Inmiddels is dat anders, omdat er een volledige competitie gedurende een seizoen plaatsvindt. Tussen 2004 en 2017 werd het toernooi nog in de zomer na de competitie gespeeld. Destijds kwalificeerden de beste acht uit de competitie zich voor het knock-out toernooi. Sinds 2018 nemen alle zestien teams uit de eerste divisie deel aan Copa de la Reina. Dat betekent dat er vier speelrondes zijn (1/8e finale, 1/4e finale, 1/2e finale, finale). Tevens vanaf 2018 ingevoerd: wedstrijden worden gespeeld gedurende het reguliere competitieseizoen.

Clubs uit Catalonië de beste in het bekertoernooi

Als er gekeken wordt naar het aantal keren dat een Catalonische club het bekertoernooi won, dan is de conclusie niet anders dan dat hier de winnaars vandaan komen. Vanaf 1983 t/m 2019 waren er twaalf bekers voor FC Barcelona en RCD Espanyol, evenredig verdeeld. Daarnaast stonden deze twee clubs ook nog eens samen zes keer in een verloren finale. Hierbij moet wel gezegd worden dat van 2004 t/m 2017 alleen de top acht uit de competitie mocht deelnemen aan het toernooi.

Real Sociedad

Voor het eerst in de geschiedenis is het de vrouwen van Real Sociedad in 2019 gelukt om de finale van Copa de la Reina te halen. Sterker nog, In Granada, Nuevo Los Cármenes, wist de underdog te winnen van Atlético de Madrid met 2-1. Een dubbele primeur voor Real Sociedad in dit seizoen.

Kijkcijfer record

In 2019 werd de finale van de Copa de la Reina gespeeld tussen Real Sociedad en Atlético de Madrid gespeeld in mei. Er waren maar liefst gemiddeld 1.6 miljoen televisiekijkers die cupfinale van de vrouwen bekeken en een piek van 2.2 miljoen. Dit was bijna 15% van alle televisiekijkers op dat moment.