Nationaal elftal

Colombia

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Alle wedstrijden van het nationale elftal van Colombia zie je hieronder. Wie is de volgende tegenstander op het programma? Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Wat is de stand van Colombia in een toernooi? Je ziet het in dit overzicht. Bekijk de actuele stand in een toernooi of kijk terug naar eerdere edities.

Uitslag Colombiaans elftal

Elke uitslag van Colombia zie je in deze tabel staan. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Selectie

Over het Colombiaanse elftal

Het Colombiaanse elftal werkt al zijn thuisinterlands af in het Estadio Metropolitano Roberto Meléndez. Het stadion biedt plaats aan ruim 49000 toeschouwers en is gevestigd in de stad Barranquilla. Het voetbalstadion is ook de thuishaven van de Colombiaanse voetbalclub Atletico Junior. Colombia plaatste zich in het verleden al zesmaal voor het WK-voetbal. Het land stond in de zomer van 2013 op de 3e plaats op de FIFA-wereldranglijst. Er lijkt een grote kans dat Colombia aanwezig zal zijn op het WK 2022 in Qatar.

Colombia op het WK-voetbal

Het Colombiaanse elftal wist zich al zes keer te kwalificeren voor het WK-voetbal. Het Zuid-Amerikaanse land maakte in 1962 zijn debuut op het eindtoernooi, maar kwam toen niet verder dan de groepsfase. In 1994 en 1998 werd Colombia wederom uitgeschakeld in de groepsfase. In 1990 en 2018 werd de achtste finale bereikt.

In 2014 kwam het Colombiaans voetbalelftal tot de kwartfinale. In de groepsfase won Colombia alle drie de wedstrijden tegen Griekenland (3-0), Ivoorkust (2-1) en Japan (4-1). In de achtste finale won het land met 2-0 van Uruguay. In de kwartfinale moest Colombia zijn meerdere erkennen in Brazilië (1-2).

Colombia op de Copa América

Het Colombiaanse elftal is een vaste waarde op de Copa América. Het land eindigde viermaal op de derde plaats, dat deed het in 1987, 1993, 1995 en 2016. In 1975 eindigde Colombia als tweede. Het Zuid-Amerikaanse land wist slechts één keer de Copa América te winnen. In 2001 won Colombia in eigen land het grote landentoernooi. In de groepsfase won Colombia van Venezuela (2-0), Ecuador (1-0) en Chili (2-0). In de kwartfinale werd Peru (3-0) verslagen en in de halve finale Honduras (2-0). In de spannende finale werd er met 1-0 gewonnen van Mexico.

Sterspeler James Rodríquez

Een dragende kracht in de Colombiaanse selectie is de James David Rodríquez Rubio. De middenvelder werd op 12 juli 1991 geboren en staat momenteel onder contract bij Real Madrid. De speler wist op het WK 2014 een geweldige indruk achter te laten, wat hem uiteindelijk een zesjarig contract opleverde bij de Spaanse grootmacht. Rodríquez werd de topscorer op het WK 2014 met zes doelpunten.