Club

Club Brugge Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Brugge

Programma Club Brugge Vrouwen

Ontdek hier de wedstrijden van Club Brugge Vrouwen die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Club Brugge Vrouwen in de Belgische Super League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Club Brugge Vrouwen actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Club Brugge Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van Club Brugge Vrouwen zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Club Brugge Vrouwen selectie

Alles over Club Brugge KV (vrouwen)

Vrouwenvoetbalclub Club Brugge KV speelt haar wedstrijden in de Belgische Super League. Ieder seizoen maakt de ploeg kans op de landstitel. Traditiegetrouw speelt de damesploeg in een blauw en zwartgekleurd tenue. Club Brugge KV ontving het stamnummer 3 van de Belgische Voetbalbond. Sinds 2010 gaat de club door het leven onder de huidige naam, daarvoor heette de club KSV Jabbeke. In 2014 en 2015 stond Club Brugge KV in de finale van het nationale bekertoernooi, maar in beide gevallen ging de finale verloren.

Promotie naar de Eerste Klasse

KSV Jabbeke werd opgericht in 1940, maar het boekte weinig grote successen. Pas in het seizoen 2007/2008 werd de damesclub kampioen in de Tweede Klasse, waardoor het voor de eerste keer in de clubhistorie promoveerde naar de Eerste Klasse. Enkele jaren later werden er grote wijzigingen gedaan binnen het Belgische vrouwenvoetbal. Alleen ploegen die waren geassocieerd met bekende mannenploegen mochten deelnemen aan de nieuwe competitie. Daarom besloot KSV Jabbeke om een samenwerking aan te gaan met Club Brugge.

Jan Breydelstadion

In het seizoen 2010/2011 maakte de club haar debuut onder de naam Club Brugge KV. De thuiswedstrijden werden niet in het Jan Breydelstadion gespeeld, maar op de terreinen om het stadion heen. Het stamnummer 9556 werd een jaar later ingewisseld voor stamnummer 3. In 2012/2013 mocht de ploeg aantreden in de Women’s BeNe League, maar daarin wist het geen potten te breken. In 2013 eindigde de club op de laatste plaats en een jaar later werd het elfde.