Club

Clermont

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Clermont-Ferrand

Programma Clermont

Check hier alle wedstrijden van Clermont die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Clermont. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Clermont

Elke wedstrijduitslag van Clermont vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Clermont selectie

Socials
@clermontfoot
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Clermont

De voetbalclub Clermont Foot komt uit de Franse plaats Clermont-Ferrand. Deze stad ligt in het departement Puy-de-Dome. De club werd opgericht in 1911, destijds nog onder de naam ‘AS Clermont-Ferrand’. De voetbalclub fuseerde in 1984 met het nabijgelegen Stade Clermontois. In 1989 kende de club grote financiële problemen en ging het failliet. In 1990 werd de club opnieuw opgericht en nu onder de naam Clermont Foot. De Franse voetbalclub speelde in het verleden slechts enkele jaren op het hoogste niveau, namelijk in 1942, 1943, 1944 en 1945.

Promotie naar de Ligue 2

In seizoen 2001/2002 wist Clermont Foot de titel te veroveren in de Championnat National. Dankzij deze prestatie promoveerde de club naar de Ligue 2, het tweede niveau van Frankrijk. In 2006 degradeerde de club weer. In 2007 werd echter gelijk de titel gewonnen in de Championnat National en mocht het opnieuw aantreden in de Ligue 2.

Stade Gabriel Montpied

Het Stade Gabriel Montpied is de thuishaven van Clermont Foot. Het stadion is gelegen in de stad Clermont-Ferrand en biedt plaats aan meer dan 10.000 toeschouwers. In 1995 werd het Stade Gabriel Montpied geopend. Het voetbalstadion is vernoemd naar de oud-burgemeester van de stad.

Prijzenkast van Clermont Foot

Clermont Foot wist tweemaal de titel te grijpen in de Championnat National. In 2002 en 2007 was de club het sterkste op het derde niveau. In 1999 werd de hoofdprijs gewonnen in de CFA.

Oud-speler Romain Alessandrini

Een van de bekendste oud-spelers van Clermont Foot is de aanvaller Romain Alessandrini. De vleugelaanvaller staat momenteel onder contract bij het Amerikaanse Los Angeles Galaxy. De doelpuntenmaker speelde tussen 2010 en 2012 maar liefst 68 wedstrijden voor Clermont Foot. Alessandrini kwam 22 keer tot scoren voor de club. Na zijn periode bij Clermont Foot stond de Fransman onder contract bij Stade Rennais, Olympique Marseille en LA Galaxy.