Club

Cittadella

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Cittadella

Programma Cittadella

Bekijk hier de duels van Cittadella welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Cittadella. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Cittadella actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Cittadella

Alle uitslagen van Cittadella vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Cittadella selectie

Socials
@ascittadella1973
Posts
Volgers
Volgend

Alles over AS Cittadella

De voetbalclub AS Cittadella komt uit de gelijknamige Italiaanse stad. De club bestaat al sinds 1973, maar kent een langere historie. De voetbalclub is voortgekomen uit een fusie tussen AS Olympia en US Cittadellense. De bijnaam van AS Cittadella is ‘I Granata’, dit vanwege het roodgekleurde tenue. In 2004 werd de naam van de voetbalclub aangepast in AS Cittadella, daarvoor ging de club door het leven als Cittadella Padova.

Alle thuiswedstrijden van de Italiaanse club worden gespeeld in het Stadio Pier Cesare Tombolato, wat plaats biedt aan meer dan 7600 toeschouwers. AS Cittadella komt al langere tijd uit in de Serie B, het tweede voetbalniveau van het Zuid-Europese land.

Terugkeer in de Serie B

In het seizoen 2007/2008 wist AS Cittadella te promoveren van de Serie C naar de Serie B. Aangezien er een verbouwing gaande was in het eigen stadion moest de club uitwijken naar een nabijgelegen stadion. Seizoen 2008/2009 verliep dan ook moeizaam en pas enkele speelrondes voor het einde wist de club handhaving te bewerkstelligen. In het seizoen 2009/2010 eindigde AS Cittadella op de 6e plaats in de Serie B, mede dankzij een 6-0 overwinning op Mantova. In de play-offs voor promotie ging het fout tegen Brescia.

Play-offs in 2019

In het seizoen 2018/2019 leek AS Cittadella hard op weg naar promotie. De club mocht deelnemen aan de play-offs voor promotie naar de Serie A. In de finale wist AS Cittadella de eerste wedstrijd met 2-0 te winnen van Verona. In de return kwam de ploeg op een 1-0 achterstand en kreeg het al vroeg in de wedstrijd een rode kaart. Uiteindelijk ging Hellas Verona er met de winst vandoor.