Club

Chievo

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Verona

Programma Chievo

Check hier alle wedstrijden van Chievo die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Chievo in de Serie B. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Chievo

Alle uitslagen van Chievo vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Chievo selectie

Socials
@acchievoverona
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Chievo Verona

De noordelijke stad Verona is de thuishaven van deze twee clubs: Chievo Verona en Hellas Verona. Chievo Verona speelt haar thuiswedstrijden, net als aartsrivaal Hellas, in het Stadio Marc’ Antonio Bentegodi. Dit stadion is in het jaar 1963 geopend en biedt plaats aan iets minder dan 40.000 toeschouwers. De Italiaanse voetbalclub kent als officiële naam ‘Associazione Calcio Chievo Verona’ en komt dit seizoen uit in de Serie B.

Bij wedstrijden van Chievo is het stadion over het algemeen voor minder dan de helft gevuld. De fanatieke supporters van Chievo zitten op de noordtribune. Waar Chievo in het verleden vooral op lagere niveaus acteerde, speelt het sinds deze eeuw vrijwel uitsluitend op het hoogste niveau. Hoewel er dus toch ook een enkele keer gedegradeerd wordt.

Geschiedenis

Chievo Verona werd in 1929 opgericht als Paluani Chievo. Het woord Paluani verwees hierbij naar de koekjesfabriek die de voetbalclub bezat. Chievo is de wijk in Verona waar de club oorspronkelijk vandaan komt. De geschiedenis van de club speelt zich voor het grootste deel af op amateurniveau. Pas in het jaar 1986 werd de naam veranderd in Chievo Verona en speelde de club haar eerste wedstrijden op professioneel niveau. Na een aantal jaren in de Serie C, promoveerde Chievo Verona in 1994 als kampioen naar de Serie B.

In 2001 volgde voor het eerst in de historie promotie naar het hoogste niveau: de Serie A. In het eerste seizoen in de Serie A eindigde Chievo direct op een verrassende vijfde plaats. In het jaar 2006 overtrof Chievo deze prestatie nog eens met een vierde plaats in de competitie. Bij deze prestatie moet wel aangetekend worden dat veel grote clubs dat seizoen gestraft werden wegens een omkoopschandaal. De vierde plaats leverde Chievo Verona echter wel een ticket op voor de voorronde van de de Champions League. In deze voorronde werd jammer genoeg verloren van het Bulgaarse Levski Sofia. Het volgende seizoen degradeerde Chievo naar de Serie B om een jaar later weer te promoveren. Deze promotie werd zelfs behaald met de titel in de Serie B. Na deze promotie probeerde Chievo aan te haken bij de middenmoot in de Italiaanse competitie.

UEFA Champions League

Chievo Verona mocht in 1986 zijn debuut maken in het betaalde voetbal. De naam van de voetbalclub veranderde op dat moment van Paluani Chievo naar Chievo Verona. De ploeg begon in de Serie C2 en wist in het 2001 de Serie A te bereiken. In seizoen 2002/2003 eindigde de Italiaanse voetbalclub op de 5e plaats in de Serie A, waardoor het zich net niet wist te plaatsen voor de UEFA Champions League.

Chievo Verona wist wel plaatsing voor de UEFA Champions League te bewerkstelligen in het seizoen 2005/2006. De ploeg eindigde op de 7e plaats, maar mocht alsnog deelnemen aan het Europese eindtoernooi. Juventus moest noodgedwongen degraderen, terwijl Fiorentina en AC Milan punten in mindering kregen. Hierdoor eindigde Chievo Verona alsnog op de 4e plaats en kreeg het een ticket voor de 3e voorronde van de Champions League. In de voorronde moest Chievo Verona zijn meerdere erkennen in Levski Sofia uit Bulgarije. In Sofia verloor Chievo Verona met 2-0 en thuis speelde het met 2-2 gelijk.

Chievo Verona in Europa

Ondanks dat Chievo Verona nooit hoog eindigde in de Serie A, speelde de club wel drie keer op Europees niveau. In het seizoen 2002/03 mocht Chievo aantreden in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen Rode Ster Belgrado. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel (0-0) en daarom werd de tweede wedstrijd doorslaggevend. Het Europese avontuur was snel voorbij, want in de terugwedstrijd ging Chievo met 2-0 ten onder.

In het seizoen 2006/07 speelde Chievo Verona zowel in de Champions League als in de UEFA Cup. In de derde kwalificatieronde van de Champions League verloor het (zoals hierboven genoemd) van Levski Sofia. Einde verhaal in de Champions League maar de Italiaanse club mocht in de herkansing in de UEFA Cup. SC Braga werd de tegenstander van Chievo Verona in de eerste ronde van de UEFA Cup. Nieuwe ronde, nieuwe kansen maar ook dit avontuur was van korte duur voor Italianen. De eerste wedstrijd werd met 0-2 verloren en de terugwedstrijd werd weliswaar gewonnen met 2-1, maar dit was niet voldoende. Sinds deze uitschakeling speelde Chievo geen Europese wedstrijden meer.

100e overwinning in de Serie A

In het seizoen 2010/2011 boekte Chievo Verona zijn 100e overwinning op het hoogste niveau in Italië. De club wist in datzelfde seizoen ook handhaving veilig te stellen. Op de 36e speeldag sleepte Chievo Verona een punt uit het vuur op bezoek bij Juventus, waardoor het zichzelf veilig speelde. In 2012 eindigde Chievo Verona op de 10e plaats in de Serie A en in 2013 op de 12e plek. In het huidige voetbalseizoen speelt Chievo Verona echter in de Serie B en vecht het voor promotieplek.

Chievo Verona grijpt naast promotie in 2020

Chievo Verona eindigde in het Serie B-seizoen 2019/2020 op de 6e plaats. De club behaalde 56 punten uit 38 wedstrijden. De achterstand op promovendus Crotone bedroeg maar liefst 12 punten. Desondanks mocht Chievo Verona wel deelnemen aan de play-offs. In de voorronde van de play-offs won Chievo ternauwernood van Empoli. In de halve finale won Chievo de eerste wedstrijd tegen Spezia met 2-0, maar in de return werd met 3-1 verloren. De club uit Verona werd uitgeschakeld en Spezia wist uiteindelijk te promoveren naar de Serie A.

Fans en clubiconen

Op basis van populariteit geldt Chievo als tweede club van Verona. Stadgenoot Hellas heeft doorgaans meer supporters bij wedstrijden. Dit wordt geïllustreerd door de harde kern van Chievo, die zich op de noordzijde van het stadion bevinden, waar normaal gesproken de supporters van de uitploeg zitten. Vanwege het feit dat Chievo met name in deze eeuw successen kende, komen veel clubiconen uit het verleden. Eén van hen is Sergio Pellissier, die in 2000 naar Chievo Verona kwam en is uitgegroeid tot clubtopscorer. In meer dan 450 wedstrijden maakte Pellissier ruim 130 doelpunten voor de club.

Een bijzondere plek in de clubhistorie is er voor de Congolese Jason Mayélé. De verdediger had slechts tien wedstrijden op zijn naam staan voor Chievo, toen hij overleed bij een auto-ongeluk in zijn thuisland. Rugnummer 30, het nummer van Mayélé, wordt niet meer vergeven bij Chievo.