Club

Bristol City vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Locatie:
Stoke Gifford, Bristol

De damesvoetbalclub Bristol City Women’s Football Club speelt haar wedstrijden in de Super League. Het damesteam werd opgericht in 1998 en werkt al haar thuisduels af in het Stoke Gifford Stadium. Check hier de uitslagen, het programma en de statistieken van ‘The Vixens’.

Programma Bristol City vrouwen

Bekijk hier de duels van Bristol City Vrouwen welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Bristol City Vrouwen in de Women’s Super League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Bristol City Vrouwen actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Bristol City vrouwen

Alle uitslagen van Bristol City Vrouwen zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Bristol City vrouwen selectie

Socials
@bristolcitywomensfc
Posts
Volgers
Volgend

Oprichting van Bristol City WFC

De vrouwenvoetbalclub Bristol City WFC komt uit de gelijknamige Engelse plaats. De damesclub komt momenteel uit in de Women’s Super League, het hoogste vrouwenvoetbalniveau in Engeland.

De damesclub Bristol Rovers maakte zijn debuut in het seizoen 1998/1999. De club mocht direct zijn opwachting maken in de hogere divisies van het land. Binnen de kortste keren kreeg de damesclub te maken met financiële problemen. Om die reden werd de club in 2005 ondergebracht bij Bristol Academy. In 2010 werd het eerste grote succes geboekt en mocht de damesclub deelnemen aan de FA Super League.

In 2013 gingen de Bristol Rovers een samenwerking aan met de aartsrivaal Bristol City. Het team speelde vanaf dat moment in de clubkleuren van Bristol City FC. In 2016 werd ook de naam gewijzigd in Bristol City WFC. Al snel promoveerde de club opnieuw naar het hoogste niveau. In het huidige seizoen komt Bristol City WFC dan ook uit in de FA Women’s Super League, waarin de club zich mag meten met clubs als Arsenal, Liverpool en Manchester United.

Stoke Gifford Stadium

Bristol City WFC had in de beginjaren geen eigen stadion en moest zijn wedstrijden dan steeds op een ander terrein spelen. In 2011 kwam daar verandering in en vestigde de club zich in het Stoke Gifford Stadium. Het stadion biedt plaats aan 1500 toeschouwers. De Europese wedstrijden van de club worden afgewerkt in het Ashton Gate Stadium.