Club

Brentford

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Brentford, Middlesex

De Londense voetbalclub Brentford werd opgericht in 1889 en komt uit de gelijknamige Engelse wijk. Bekijk hier de statistieken, het programma en de voetbaluitslagen van The Bees.

Programma Brentford

Check hier alle wedstrijden van Brentford die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Brentford. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Brentford

Elke wedstrijduitslag van Brentford vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Brentford selectie

Socials
@brentfordfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Brentford

De Londense voetbalclub Brentford FC komt uit de gelijknamige Engelse wijk. In 1889 werd de club opgericht en sinds het seizoen 1904/1905 speelt het zijn thuisduels op het bekende Griffin Park. De bijnaam van de club is ‘The Bees’. Na 1935 speelde Brentford FC enkele seizoenen op het allerhoogste voetbalniveau van Engeland, het beste resultaat werd in 1936 geboekt met een vijfde plaats.

In de jaren die daarop volgde ging het mis bij Brentford FC en zakte de voetbalclub ver weg. Lange tijd speelde de club zijn wedstrijden op het derde en zelfs het vierde niveau van Engeland. Sinds 2014 pendelt Brentford FC regelmatig heen en weer tussen de Premier League en de Championship, oftewel het tweede voetbalniveau.

Supporters zijn eigenaar

Begin 2000 kreeg de club te maken met de eerste grote financiële problemen en een faillissement lag op de loer. In 2006 werd het voortbestaan van Brentford FC veiliggesteld, aangezien de supporters meerderheidseigenaar van de voetbalclub werden. In 2012 werd Matthew Benham volledig eigenaar van Brentford FC, hij nam de aandelen over van de supporters. De eigenaar zou tot vandaag ongeveer negentig miljoen pond in de club hebben geïnvesteerd.

Nieuw stadion

In 2002 werden de eerste plannen voor een nieuw stadion naar buiten gebracht, maar door de financiële wanorde leek dat idee al snel van de baan te zijn. In de zomer van 2012 werd toch de eerste stap richting een nieuwe thuishaven gezet. De Brentford FC-supporter Matthew Benham kocht namelijk een groot stuk lang op Lionel Road South. Dit stuk land lag op ongeveer een halve kilometer afstand van het oude stadion. Twee jaar later werd er toestemming gegeven tot de bouw van het nieuwe complex. In maart 2018 begon daadwerkelijk de bouw van het Brentford Community Stadium. De eerste wedstrijden worden hoogstwaarschijnlijk eind 2019 in het stadion gespeeld.

Aartsrivalen

Brentford FC komt uit Londen, de stad die bekend staat als de voetbalhoofdstad van de wereld. Een groot aantal professionele voetbalclubs zijn in de Engelse stad gevestigd, waardoor er ook veel derby’s worden afgewerkt en vrijwel iedere club wel een aartsrivaal heeft. Brentford FC heeft een drietal clubs die worden gezien als rivalen. Zo is Fulham een traditionele aartsrivaal, maar datzelfde geldt ook voor Queens Park Rangers. QPR probeerde Brentford FC in het verleden over te nemen, hoewel dat mislukte hebben de supporters van Brentford toch een vijandig gevoel richting de andere club.

Nederlanders bij Brentford FC

Er speelde slechts drie Nederlanders in het verleden voor Brentford FC. De eerste Nederlander bij de club was Clyde Wijnhard, hij kwam in 2016 tot slechts negen wedstrijden voor de Engelse voetbalclub. Pim Balkestein werkte tussen 2009 en 2011 exact 39 duels af voor Brentford FC en kwam daarin tweemaal tot scoren. De laatste landgenoot bij de club was Florian Jozefzoon, hij speelde tussen 2017 en 2018 maar liefst 58 wedstrijden in het shirt van Brentford FC en kwam daarin acht keer tot scoren.