Club

Bayern München Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Locatie:
München

De vrouwenvoetbalclub FC Bayern München komt uit in de Bundesliga voor vrouwen. Het damesteam won driemaal de landstitel en één keer de DFB-Pokal. FC Bayern Munchen (vrouwen) werd opgericht in 1970 en speelt in het Grünwalder Stadion. Check hier de uitslagen, het programma en de statistieken van ‘Die Bayern’.

Programma Bayern München Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Bayern München Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Bayern München Vrouwen in de Duitse Bundesliga. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities waarin Bayern München Vrouwen actief is. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Bayern München Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van Bayern München Vrouwen vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Bayern München Vrouwen selectie

Socials
@msv_frauen_offiziell
Posts
Volgers
Volgend

Alles over de vrouwen van FC Bayern München

De vrouwenvoetbalploeg FC Bayern München is één van de beste ter wereld. De vrouwenafdeling van de Duitse grootmacht werd opgericht in 1970. Eveneens als het eerste mannenelftal komen de vrouwen van FC Bayern München uit op het hoogste voetbalniveau van Duitsland.

Eerste landstitel

In het voetbalseizoen 1975/1976 won FC Bayern München (vrouwen) voor de eerste keer de landstitel. In 1988 en 1990 greep de ploeg naast de DFB-Pokal, maar wist het in beide gevallen wel de finale te bereiken. In 1990 ging voor de eerste keer de Bundesliga voor vrouwenclubs van start, vanzelfsprekend was FC Bayern München één van de deelnemende clubs. Grote succes bleven uit, maar de ploeg speelde wel tot 2000 op het hoogste niveau.

Kampioen in de Bundesliga voor vrouwenclubs

De dames van Bayern München leken in seizoen 2008/2009 op weg naar de tweede landstitel in de clubgeschiedenis. Echter kwam het team één doelpunt te kort om kampioen te worden. De titel ging naar de concurrent 1. FFC Turbine Potsdam. In 2012 wist FC Bayern München (vrouwen) wel het nationale bekertoernooi te winnen. De grote Duitse voetbalclub was in de finale met 2-0 te sterk voor 1. FFC Frankfurt. In 2015 werd opnieuw de landstitel gewonnen met onder andere Vivianne Miedema in de gelederen.

Prijzenkast van FC Bayern München

De vrouwenploeg van FC Bayern München wist driemaal landskampioen te worden, namelijk in 1976, 2015 en 2016. Daarnaast won de ploeg ook éénmaal de DFB-Pokal in 2012. In 2003 en 2011 schreef FC Bayern München de Bundesliga Cup op haar naam. De Duitse damesclub won ook 22 keer het kampioenschap van Beieren en acht keer de Beker van Beieren.