Club

Auxerre

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Auxerre

Programma Auxerre

Check hier alle wedstrijden van Auxerre die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Auxerre in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Auxerre

Iedere wedstrijduitslag van Auxerre vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Auxerre selectie

Socials
@aja
Posts
Volgers
Volgend

Alles over AJ Auxerre

De voetbalclub AJ Auxerre komt uit de gelijknamige Franse stad. De club is opgericht in 1905 en staat bekend om zijn kwaliteitsvolle jeugdopleiding. AJ Auxerre speelde tussen 1980 en 2012 op het hoogste niveau, maar de degradeerde in het seizoen 2011/2012 terug naar de Ligue 2. De club speelt zijn thuiswedstrijden af in het Stade l’Abbé-Deschamps en speelt traditiegetrouw in een blauw/wit tenue. De bekendste trainer die ooit aan het roer stond bij AJ Auxerre was Guy Roux, de hoofdtrainer was tussen 1961 en 2005 werkzaam bij de Franse club.

Landskampioenschap in 1996

De trainer Roux wist AJ Auxerre van de amateurdivisies naar het professionele voetbal te brengen. In 1996 boekte de Franse voetbalclub zijn eerste grote succes door de Franse landstitel te veroveren. En ook in Europa wist de club indruk te maken. In de Champions League werden grote clubs als Arsenal, Glasgow Rangers en Ajax verslagen. Uiteindelijk bereikte AJ Auxerre de kwartfinale van het grote Europese toernooi. Niet veel later werd ook de halve finale van de UEFA Cup bereikt en won AJ Auxerre de Intertoto Cup in 1997.

Nationaal bekertoernooi

AJ Auxerre wist ook vier keer de Coupe de France te winnen, dat is het nationale bekertoernooi van Frankrijk. AJ Auxerre won de beker in de seizoenen 1993/1994, 1995/1996, 2002/2003 en 2004/2005. Na de laatste bekerwinst besloot de clubicoon Roux om de club te verlaten. De trainer werd vervangen door Jacques Santini, hij bleef slechts voor één seizoen werkachtig bij AJ Auxerre.

Derde plaats in de Ligue 1

In 2006 werd Jean Fernandez aangesteld als trainer bij AJ Auxerre. De coach wist enkele seizoenen op rij geen Europees voetbal te bewerkstelligen. In seizoen 2009/2010 kwam daar verandering in. AJ Auxerre eindigde op een knappe derde plek in de Franse competitie en mocht deelnemen aan de kwalificatie voor de Champions League. Hierin werd uiteindelijk gewonnen van Zenit Sint-Petersburg uit Rusland, waardoor het miljoenenbal werd bereikt.

Degradatie in 2012

Dat het snel kan gaan in het voetbal heeft AJ Auxerre ondervonden. De Franse club speelde in 2010 nog in de Champions League maar degradeerde twee jaar later uit de Ligue 1. Na 32 seizoenen op rij op het hoogste niveau te hebben geacteerd kon degradatie niet worden afgewend.