Club

ASWH

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Hendrik-Ido-Ambacht

Programma ASWH

Check hier alle wedstrijden van ASWH welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van ASWH in de Tweede Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin ASWH actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag ASWH

Elke wedstrijduitslag van ASWH zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

ASWH selectie

Alles over ASWH

Voetbalclub ASWH komt uit Hendrik-Ido-Ambacht en werd opgericht in de zomer van 1929. In het seizoen 2020/2021 speelt de amateurclub in de Tweede Divisie. Het grootste succes uit de clubgeschiedenis dateert uit het seizoen 2004/2005, toen wist ASWH zowel de zaterdagtitel als de landstitel voor amateurclubs te winnen.

In het seizoen 2006/2007 wist ASWH iedereen te verrassen door de tweede ronde van de KNVB Beker te bereiken, nadat het in de eerste ronde won van de profclub SC Cambuur (4-2). In het bekerseizoen 2013/2014 speelde de club in de derde ronde van de KNVB Beker tegen Ajax. In Amsterdam werd er met 4-1 verloren.

Geschiedenis

In de eerste jaren ging de club door het leven als ASW, maar de betekenis van de afkorting was onduidelijk. Sommigen dachten dat ASW stond voor ‘Altijd Sterker Worden’, terwijl andere mensen binnen de club dachten dat het stond voor ‘Altijd Sporten Wij’. Traditiegetrouw speelt ASWH in een zwart/wit tenue. De reden achter deze clubkleuren was dat alle leden thuis wel de beschikking hadden over een zwart gekleurde sportbroek en een wit shirt.

Tweede Wereldoorlog

Gedurende de Tweede Wereldoorlog kwam ASW niet in actie. Alle Nederlandse sportclubs moesten namelijk een loyaliteitsverklaring ondertekenen aan de Duitsers, maar ASW weigerde dit. Na de oorlog besloten enkele leden om de club opnieuw op te richten, maar nu onder de naam ‘ASWH’. Deze afkorting staat voor ‘Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht’.

Sportpark Schildman

ASWH speelt al zijn wedstrijden op het Sportpark Schildman. Vanzelfsprekend is het sportterrein te vinden in Hendrik-Ido-Ambacht. Normaal gesproken komen er rond de 750 toeschouwers op de wedstrijden van ASWH af, maar bij grotere duels kan dat aantal oplopen tot 1250 bezoekers. Naast voetbalclub ASWH is het Sportpark Schildman ook de thuishaven van IFC en korfbalvereniging DVS’69. Sinds het seizoen 2015/2016 speelt ASWH al zijn thuiswedstrijden op een kunstgrasveld.

Prijzenkast

ASWH beschikt al over een flinke prijzenkast. In 2005 werd de club zaterdagkampioen, waarna ook de het landskampioen amateurs volgde. In 2001, 2002 en 2005 won ASWH de titel in de Hoofdklasse. In 2006 en 2014 won de voetbalclub ook de KNVB Beker voor amateurclubs en in 2005 en 2014 de Super Cup amateurs. In 2006, 2014 en 2016 bleek ASWH het sterkste in de Districtsbeker Zuid I.

Marten de Roon

De bekendste oud-voetballer van ASWH is Marten de Roon. De middenvelder van Atalanta Bergamo begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van de club uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij maakte al snel de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2016 speelde De Roon zijn eerste interland voor het Nederlands elftal.