Club

AS Nancy Lorraine

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Tomblaine

Programma AS Nancy Lorraine

Check hier alle wedstrijden van AS Nancy Lorraine die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van AS Nancy Lorraine in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag AS Nancy Lorraine

Alle uitslagen van AS Nancy Lorraine zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

AS Nancy Lorraine selectie

Socials
@asnancylorraine
Posts
Volgers
Volgend

Alles over AS Nancy-Lorraine

Voetbalclub AS Nancy-Lorraine komt uit de Franse plaats Nancy. De voetbalclub bestaat al sinds 1910, destijds nog onder de naam ‘US Frontiére’. In de eerste zestig jaar was AS Nancy-Lorraine de tweede club van de stad, aangezien FC Nancy op een hoger niveau speelde. AS Nancy-Lorraine speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stade Marcel Picot. De club wordt gezien als pendelclub dat steeds pendelt tussen de twee hoogste niveaus.

Opgericht door Maurice de Vienne

In 1910 werd de Franse voetbalclub opgericht door Maurice de Vienne. De oprichter werd in 1921 ook de voorzitter, wat hij voor 35 jaar bleef. De naam van de club veranderde in 1928 in AS Lorraine. In 1929 werd een groot succes bereikt toen de voetbalclub zich kwalificeerde voor de bekerfinale van de Coupe de Lorraine.

Profstatus

De club AS Nancy-Lorraine besloot in 1967 de profstatus aan te nemen. De ploeg speelde in het eerste seizoen op het tweede niveau en eindigde in de middenmoot. Een seizoen later werd de derde plaats veiliggesteld en één jaar later werd AS Nancy-Lorraine tweede achter OGC Nice. Dankzij die prestatie promoveerde de club naar de Ligue 1. Op het hoogste niveau wist de ploeg zich twee opeenvolgende seizoenen te handhaven. In 1973 degradeerde de ploeg wel naar de Ligue 2.

Bekerwinst

AS Nancy-Lorraine wist zich in de jaren die daarop volgde bij de subtop te mengen. In 1978 won de ploeg de eerste grote prijs, namelijk het nationale bekertoernooi. Dankzij die winst plaatste de club zich ook voor Europees voetbal. In de eerste ronde werd er over twee duels met 4-2 gewonnen van BK Frem. In de tweede ronde moest AS Nancy-Lorraine zijn meerdere erkennen in het Zwitserse Servette Geneve.

Coupe de la Ligue

In het seizoen 2005/2006 herhaalde AS Nancy-Lorraine het kunststukje uit 1978 en won het de Coupe de la Ligue. En opnieuw mocht het deelnemen aan de UEFA Cup. In de eerste ronde werd de Duitse topclub Schalke 04 uitgeschakeld en in de tweede ronde was de Franse ploeg te sterk voor Blackburn Rovers. In de derde ronde verslikte AS Nancy-Lorraine zich in Shaktar Donetsk. In 2008 volgde een nieuw Europees avontuur en werd in de groepsfase zelfs met 3-0 gewonnen van Feyenoord. Echter eindigde de ploeg laatste in de groep.