Club

Anderlecht Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Bruxelles (Brussel)

Programma Anderlecht Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Anderlecht Vrouwen die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Anderlecht Vrouwen in de Belgische Super League. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Anderlecht Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Anderlecht Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van Anderlecht Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Anderlecht Vrouwen selectie

Oprichting van RSC Anderlecht

De Belgische damesclub RSC Anderlecht speelt haar wedstrijden in de Super League. De ploeg uit het hoogste Belgische voetbalniveau wist al vele successen te boeken. RSC Anderlecht speelt met stamnummer 35. In het verleden won de damesploeg al zesmaal de landstitel en tien keer het nationale bekertoernooi. Hierdoor is RSC Anderlecht (vrouwen) één van de succesvolste clubs ooit in België. De eerste mannenploeg van de Belgische club behoort ook tot de nationale top.

In 1971 werd het betaalde voetbal voor vrouwen geïntroduceerd door de Belgische Voetbalbond. De voorloper van Anderlecht was Vlug Op Wemmel, de ploeg was één van de deelnemende teams in het eerste seizoen van de Eerste Klasse. Drie jaar later werd de damesafdeling onafhankelijk en ging het verder onder de naam Wemmel Dames 71. In 1975, 1976 en 1977 boekte de damesclub succes door op de 3e plaats te eindigen in de Eerste Klasse. De naam van de club werd in de zomer van 1978 opnieuw gewijzigd, ditmaal in Brussel Dames 71. In 1987 werd de club voor de eerste keer landskampioen en won het ook de nationale beker.

Samenwerking met RSC Anderlecht

Vanaf het seizoen 1993/1994 ging de club verder als RSC Anderlecht. De samenwerking tussen de twee vrouwenteams had direct het gewenste effect. In 1994 won de club voor de vijfde keer in de historie de landstitel en een jaar later was RSC Anderlecht wederom het sterkste. In 1997 en 1998 werd het team ook landskampioen en in 1998 en 1999 won het ook de nationale beker.

Nieuwe titel in 2018

In het voetbalseizoen 2017/2018 wist RSC Anderlecht na twintig jaar weer een landstitel te veroveren. In de reguliere competitie wist de ploeg niet op de eerste plaats te eindigen, maar in de play-offs bleek de ploeg het sterkste. In 2012 won RSC Anderlecht (vrouwen) opnieuw de landstitel, maar in dat seizoen wist het al in de reguliere competitie een enorme voorsprong op te bouwen.