Club

Almería

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Almería

Programma Almería

Bekijk hier de duels van Almería die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Almería. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Almería actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Almería

Elke wedstrijduitslag van Almería zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Almería selectie

Socials
@udalmeria
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Almería

De voetbalclub Unión Deportiva Almería komt uit de Spaanse stad Almería. Het eerste elftal van de club werkt zijn thuiswedstrijden af in het Estadio de los Juegos Mediterráneos. De ploeg speelt al sinds het seizoen 2015/2016 in de Segunda División A, oftewel het tweede niveau van Spanje. Unión Deportiva Almería ontstond uit een fusie tussen Almería CF en Club Polideportivo Almería.

Oprichting

Almería CF werd in de zomer van 1989 opgericht. De ploeg speelde vier seizoenen later al op een professioneel niveau. In een hele korte tijd wist de club driemaal te promoveren. Uiteindelijk kwam Almería CF terecht in de Segunda División A, maar daar degradeerde het al snel weer uit.

Club Polideportivo Almería werd pas in 1983 opgericht en wist een jaar later al te promoveren naar de Tercera División. Na een paar seizoenen wist de club promotie naar het derde niveau te bewerkstelligen. Club Polideportivo was de opvolger van AD Almería. De club speelde tot aan de fusie op het derde voetbalniveau van Spanje.

Fusie

De voetbalclub Unión Deportiva Almería wist in zijn debuutseizoen al direct te promoveren naar de Segunda División A. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. De promotie werd via de play-offs bereikt. In 2006 wist de club op de derde plaats te eindigen in de competitie. In 2007 promoveerde Unión Deportiva Almería wel naar de La Liga, dat deed het samen met Real Murcia en Real Valladolid. In het eerste seizoen op het hoogste niveau werd de 8e plaats veiliggesteld. Tegenwoordig is Unión Deportiva Almería weer actief in de Segunda División A.

Voetbalstadion van UD Almería

De club UD Almería speelt al zijn thuiswedstrijden in het Estadio de los Juegos Mediterráneos. Het stadion biedt plaats aan meer dan 21.000 toeschouwers en is gelegen in de stad Almería. Het voetbalstadion opende in 2004 zijn deuren en werd ook gebruikt gedurende de Middellandse Zeespelen in 2005.