Club

VV Alkmaar Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Alkmaar

De vrouwenvoetbalclub VV Alkmaar werd opgericht op 1 juli 2017. De vrouwenploeg komt uit in de Eredivisie Vrouwen en werkt al haar thuisduels af op Sportpark Robonsbosweg. Voorlopers van VV Alkmaar zijn de vrouwenafdelingen van AZ en Telstar. Bekijk hier de uitslagen, de clubstatistieken en het speelprogramma.

Programma VV Alkmaar Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van VV Alkmaar Vrouwen welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van VV Alkmaar Vrouwen in de Eredivisie. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin VV Alkmaar Vrouwen actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag VV Alkmaar Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van VV Alkmaar Vrouwen vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

VV Alkmaar Vrouwen selectie

Over VV Alkmaar

Vrouwenvoetbalclub VV Alkmaar komt uit de gelijknamige stad in Noord-Holland. De club bestaat pas sinds de zomer van 2017 en werkt haar thuisduels af op het Sportpark Robonsbosweg. Het eerste vrouwenelftal van VV Alkmaar speelt momenteel in de Eredivisie Vrouwen, het hoogste niveau in Nederland. De bijnaam van VV Alkmaar is ‘De Witte Leeuwinnen’, dit vanwege het prachtige witte tenue.

Voorganger van VV Alkmaar

In Alkmaar speelde het damesvoetbalteam van voetbalclub AZ in de Eredivisie Vrouwen. De Alkmaarse damesclub werd in 2007 opgericht en beleefde grote successen. De AZ vrouwen wonnen drie keer de landstitel, desondanks werd in 2011 besloten om te stoppen met de vrouwenvoetbaltak. Een groot aantal speelsters van AZ maakte daarop de overstap naar het nabijgelegen Telstar.

Naamswijziging

De vrouwen van Telstar trainde bijna dagelijks in Alkmaar, ondanks het feit dat Telstar uit Velsen-Zuid komt. Er werd om die reden dan ook besloten om de vereniging een naamswijziging te geven. Sinds 1 juli 2017 heet de damesclub dan ook VV Alkmaar. Er spelen grote talenten bij de club. De gemiddelde leeftijd van de selectie is lager dan menig andere club in de Eredivisie voor vrouwen.