Club

Vilafranquense

Land:
Portugal
Locatie:
Vila Franca de Xir
Stadion:
Estádio Municipal de Rio Maior
Veld:
Gras
Capaciteit:
6.500

Programma Vilafranquense

Check hier alle wedstrijden van Vilafranquense die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag Vilafranquense

Elke wedstrijduitslag van Vilafranquense vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Vilafranquense in de Tweede Portugese Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Vilafranquense actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Vilafranquense

Vilafranquense selectie

De voetbalclub U.D. Vilafranquense komt uit de Portugese stad Vila Franca de Xira, een district nabij Lissabon. De club speelt momenteel in de LigaPro, het tweede voetbalniveau van het Zuid-Europese land. In 2019 promoveerde de club van het derde naar het tweede niveau. De volledige naam van de club is ‘União Desportiva Vilafranquense’. De bijnaam van het eerste team is ‘Piranhas do Tejo’. U.D. Vilafranquense werd opgericht op 12 april 1957 en speelt al zijn thuiswedstrijden in het Campo do Cevadeiro. Het kleine stadion biedt plaats aan 2500 toeschouwers. De huidige trainer van het eerste elftal is de Portugees Filipe Coelho.

Bekeravontuur in 2016/2017

In het seizoen 2016/2017 mocht U.D. Vilafranquense deelnemen aan het Portugese bekertoernooi. De club wist G.S. Loures, Vilaverdense F.C. en G.D. Vitória de Sernache te verslaan. In de vierde ronde werd het grote F.C. Pacos de Ferreira met 1-0 verslagen door een doelpunt van Marocas. In de achtste finales werd er met 1-0 verloren van Vitória S.C. Desondanks wist U.D. Vilafranquense een goede indruk achter te laten in het bekertoernooi.

Promotie in 2019

U.D. Vilafranquense bleef de stijgende lijn voortzetten. De club eindigde op de tweede plaats in de Campeonato de Portugal, het derde niveau van het land. In de play-offs kreeg de ploeg alsnog de kans om de titel te pakken. In de eerste ronde werd Lusitania F.C. verslagen. In de halve won U.D. Vilafranquense na strafschoppen van Leiria, waardoor promotie naar het tweede niveau een feit was. In de finale van de competitie ging de ploeg na strafschoppen onderuit tegen Casa Pia A.C.