Club

VfL Osnabrück

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Osnabrück

Programma VfL Osnabrück

Check hier alle wedstrijden van Vfl Osnabruck die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van  Vfl Osnabruck in de 2e Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag VfL Osnabrück

Elke wedstrijduitslag van Vfl Osnabruck vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

VfL Osnabrück selectie

Socials
@vflosnabrueck
Posts
Volgers
Volgend

Alles over VfL Osnabrück

Een van de bekendste clubs in de deelstaat Nedersaksen is VfL Osnabrück. De voetbalclub komt uit Osnabrück en speelt in het seizoen 2020/2021 in de 2. Bundesliga. De club werd in 1899 opgericht, destijds nog onder de naam ‘FC Osnabrück’. Diverse lokale clubs fuseerde in 1924, waaruit VfL Osnabrück ontstond.

Stadion an der Bremer Brücke

De voetbalclub VfL Osnabrück speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stadion an der Bremer Brücke. Het voetbalstadion ging ook lange door het leven als de Osnatel-Arena. In 1931 opende het stadion voor het eerst zijn deuren, alleen werd gedurende de Tweede Wereldoorlog verwoest. In 1946 werd het opgebouwde stadion weer geopend. Een bijzonder feitje, aan de noordoosthoek mist een deel van het stadion. Dit komt omdat deze grond aan iemand anders toebehoord en weigert om dit stuk grond van de hand te doen. Het stadion biedt plaats aan meer dan 16.000 toeschouwers.

Prijzenkast van VfL Osnabrück

In de prijzenkast van de Duitse voetbalclub VfL Osnabrück staan enkele mooie prijzen. In 1938 en 1939 won de club namelijk de Gauliga Niedersachsen. In 1969, 1970, 1971, 1985, 1999 en 2000 bleek de voetbalclub het sterkste in de Oberliga Nord. In 2010 en 2019 werd de titel gewonnen in de 3. Liga.

Degradatie naar de 3. Liga

In 1963 werd de Bundesliga ingevoerd in het Duitse voetbal. VfL Osnabrück moest daardoor gaan spelen in de Regionalliga Nord. In de eerste zes jaar mocht de ploeg vijf keer deelnemen aan de eindronde voor promotie naar het hoogste niveau. VfL Osnabrück verloor alle vijf eindrondes. In 1994 gedegradeerde VfL Osnabrück zelfs naar de 3. Liga. Pas 16 jaar later slaagde de club erin om terug te keren naar het tweede niveau. Een seizoen later degradeerde de club direct weer terug naar de 3. Liga.

Kampioenschap in de 3. Liga

In het voetbalseizoen 2017/2018 was het billenknijpen voor de supporters van VfL Osnabrück. De club degradeerde net niet uit de 3. Liga, het verschil met gevarenzone bleek uiteindelijk slechts zes punten. Een seizoen later was het een totaal ander verhaal. VfL Osnabrück pakte in de 9e speelronde de koppositie en wist deze tot de laatste speelronde vast te houden. Dankzij die prestatie promoveerde VfL Osnabrück naar de 2. Bundesliga.