Club

UD Oliveirense

Land:
Portugal
Opgericht:
1922
Locatie:
Oliveira de Azeméis
Stadion:
Estádio Municipal de Aveiro
Veld:
Gras
Capaciteit:
30.000

Programma UD Oliveirense

Bekijk hier de duels van Oliveirense welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag UD Oliveirense

Iedere wedstrijduitslag van Oliveirense zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Oliveirense in de Tweede Portugese Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Oliveirense actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Seizoensstatistieken UD Oliveirense

UD Oliveirense selectie

De Portugese voetbalclub U.D. Oliveirense komt uit de stad Oliveira de Azeméis. De club werd opgericht op 25 oktober 1922 en speelt zijn wedstrijden momenteel op het tweede niveau van het Zuid-Europese land. Alle thuiswedstrijden van U.D. Oliveirense worden gespeeld in het Estádio Carlos Osório in de plaats Oliveira de Azeméis. Het stadion biedt plaats aan rond de 4000 toeschouwers. Naast een voetbalclub beschikt de sportclub ook over een hockeyteam en een basketbalploeg.

Algemene informatie over U.D. Oliveirense

De volledige naam van de club U.D. Oliveirense is ‘Uniao Desportiva Oliveirense’. De bijnaam van het elftal is ‘Unionistas’. De club viert in 2022 zijn 100-jarige bestaan. De huidige voorzitter van de voetbalclub is Horácio Bastos. De trainer van het eerste elftal is Pedro Miguel. In het seizoen 2018/2019 eindigde U.D. Oliveirense op de 12e plaats in de LigaPro, het tweede niveau van Portugal.

Prijzenkast van Oliveirense

U.D. Oliveirense boekte zijn grootste successen tussen 1945 en 1958. De club won éénmaal het kampioenschap in de AF Aveiro Championship (1946), de Third Division (1958) en driemaal de AF Aveiro First Division (1952, 1957 en 1958). In de seizoenen 2000/2001 en 2007/2008 won U.D. Oliveirense de titel in de Second Division.