Nationaal elftal

Tunesië

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Alle wedstrijden van het nationale elftal van Tunesië zie je hieronder. Wie is de volgende tegenstander op het programma? Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Op welke plaats staat Tunesië in een toernooi? Je ziet het in dit overzicht. Kijk naar de actuele standen in toernooien of neem een kijkje bij eerdere edities.

Uitslagen

Elke uitslag van Tunesië staat in deze tabel. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Selectie

Over het nationale elftal van Tunesië

Het nationale voetbalelftal van Tunesië wist zich al vijfmaal te kwalificeren voor het WK-voetbal. Het Afrikaanse land kwam echter nooit verder dan de groepsfase op het WK-eindtoernooi. Tunesië won in 2004 wel de Afrika Cup. De nationale voetbalbond van Tunesië werd opgericht in 1957 en drie jaar later sloot het land zich aan bij de FIFA. In 2018 bereikte het voetballand de 14e plaats op de FIFA-wereldranglijst. In juni 2015 won Tunesië met 8-1 van Djibouti, wat op dit moment nog altijd de grootste overwinning uit de geschiedenis van het land is.

Tunesië op het WK-voetbal

Tunesië maakte zijn WK-debuut op het eindtoernooi in 1978. Het land werd uitgeschakeld in de groepsfase, ondanks één overwinning en een gelijkspel. De voetbalploeg van Tunesië kwam op het WK 1998, WK 2002 en WK 2006 ook niet verder dan de groepsfase. De ploeg wist op alle drie de eindtoernooien geen enkele wedstrijd te winnen.

Tunesië op het WK 2018 in Rusland

Het voetbalelftal van Tunesië was één van de deelnemende landen op het WK 2018 in Rusland. Het ging al ten onder in de groepsfase. Na een 2-5 nederlaag tegen België, volgde een 1-2 verliespartij tegen Engeland. Het laatste groepsduel werd met 2-1 gewonnen van het nietige Panama.

Afrika Cup 2004

Tunesië was in 2004 de gastheer van de Afrika Cup. Het land wist de 24e editie van het Afrikaanse eindtoernooi te winnen. Het was op dat moment de tiende keer in de geschiedenis dat het gastland de titel won. Tunesië won in de groepsfase van Rwanda (2-1) en Congo-Kinshasa (3-0). Er werd ook gelijkgespeeld tegen Guinee (1-1). In de kwartfinale won Tunesië met 1-0 van Senegal. In de halve finale eindigde het duel tegen Nigeria in een 1-1 gelijkspel, maar het gastland nam de strafschoppen beter. In de finale won Tunesië met 2-1 van Marokko.