Club

Trapani

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Trapani

Programma Trapani

Bekijk hier de duels van Trapani welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Trapani. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Trapani actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Trapani

Elke wedstrijduitslag van Trapani vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Trapani selectie

Socials
@veneziafc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Trapani Calcio

De Italiaanse club Trapani Calcio komt gelijknamige stad in de regio Sicilië. De club werd in 1905 opgericht, destijds nog onder de naam ‘Unione Sportiva Trapanese’. In het oprichtingsjaar moest de voetbalclub direct stoppen vanwege de Eerste Wereldoorlog. Zestien jaar later werd er een nieuwe club opgericht. Trapani Calcio ontstond dan ook uit een fusie tussen Drepanum en AS Trapani.

Naamswijzigingen

In 1943 werden alle Italiaanse voetbalcompetities stilgelegd vanwege de Tweede Wereldoorlog. Twee jaar later keerde de club weer terug op het strijdtoneel. Tussen 1945 en 1952 ging de voetbalclub door het leven als AS Drapenum. In 1952 werd de naam gewijzigd in AS Trapani en in 1990 in Trapani Calcio S.p.A. Daar bleef het niet bij, want in 2010 werd de naam opnieuw gewijzigd. Ditmaal in ASD Trapani Calcio. Tegenwoordig kennen wij de club onder de naam Trapani Calcio.

Promotie

In het seizoen 2010/2011 slaagde Trapani Calcio erin om te promoveren naar de Lega Pro Prima (Serie C). Twee jaar later promoveerde de club zelfs naar de Serie B, het tweede niveau van het land.

Stadio Polisportivo Provincale

Trapani Calcio speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stadio Polisportivo Provincale. Het stadion is gelegen in de stad Erice en beschikt over een capaciteit van ruim 7500 toeschouwers. Al sinds 1960 worden er voetbalwedstrijden gespeeld in het kleine stadion.

Prijzenkast van Trapani Calcio

De Italiaanse voetbalclub Trapani Calcio won diverse prijzen in de historie. In 1931 won de club de III Divisione en een jaar later de II Divisione. In 1972 en 1985 pakte Trapani Calcio de titel in de Serie D. In 1993 won de club de Interregionale. In 1994 werd het kampioenschap bereikt in de Serie C2 en in 2013 won Trapani Calcio de hoofdprijs in de Serie C1.