Club

Sporting Gijón

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Gijón

Programma Sporting Gijón

Check hier alle wedstrijden van Sporting Gijón die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Sporting Gijón. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Sporting Gijón actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Sporting Gijón

Elke wedstrijduitslag van Sporting Gijón vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Sporting Gijón selectie

Socials
@realsporting
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Sporting de Gijón

De voetbalclub Sporting de Gijón komt uit de gelijknamige stad in de regio Asturië. De Spaanse club bestaat sinds de zomer van 1905 en is een vaste waarde binnen het betaalde voetbal in Spanje. De bijnaam van de club ‘Rojiblancos’, wat natuurlijk alles te maken heeft met de clubkleuren. Sporting de Gijón beschikt over één van de beste jeugdopleidingen van het land.

Avontuur in de Primera División

Sporting de Gijón speelde voor een lange tijd op het hoogste Spaanse niveau. In het seizoen 1978/1978 wist de club zelfs op 2e plek te eindigen in de Primera División. In zowel 1981 als 1982 stond Sporting de Gijón in de finale van het nationale bekertoernooi. Tussen 1998 en 2008 speelde Sporting de Gijón op het tweede niveau. De laatste keer dat Sporting de Gijón promoveerde naar het hoogste niveau was in 2008.

Estadio Municipal El Molinón

De club Sporting de Gijón werkt zijn thuiswedstrijden af in het Estadio Municipal El Molinón. Het stadion biedt plaats aan meer dan 30.000 bezoekers. Het stadion is één van de oudste voetbalstadions van Spanje, aangezien Sporting de Gijón al sinds 1915 zijn wedstrijden in het stadion speelt. In 1982 was het Estadio Municipal El Molinón ook één van de speellocaties gedurende het Wereldkampioenschap voetbal. Het stadion is multifunctioneel en er worden dan ook regelmatig concerten georganiseerd. Diverse grote artiesten zoals Sting, Tina Turner, Bon Jovi en Paul McCartney traden op in het Spaanse stadion.