Club

Scheveningen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Den Haag

Programma Scheveningen

Check hier alle wedstrijden van Scheveningen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Scheveningen in de Tweede Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Scheveningen

Elke wedstrijduitslag van Scheveningen zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Scheveningen selectie

Geschiedenis van SVV Scheveningen

In de zomer van 1919 werd de voetbalclub SVV Scheveningen opgericht in de café Volksbelang. Bijna 30 jaar lang werd er uitsluitend op de zondag gespeeld, maar in 1946 kwamen daar ook enkele zaterdagteams bij. In 1954 fuseerde SVV Scheveningen met Holland Sport. De clubs besloten om de handen in één te gooien en het betaalde voetbal naar Scheveningen te brengen. De club kwam onder de naam ‘Scheveningen Holland Sport’ uit in de Eredivisie.

Tien jaar lang speelde de club op professioneel niveau, waarna het in 1964 weer terugkeerde in het amateurvoetbal. Holland Sport ging verder als profclub en fuseerde in 1971 met ADO Den Haag. SVV Scheveningen ging vanaf 1970 zijn wedstrijden spelen op het Sportpark Houtrust, zowel op de zaterdag als de zondag. In het seizoen 2020/2021 speelt de club in de Tweede Divisie. Dit doet SVV Scheveningen traditiegetrouw in een groen/zwart tenue.

Prijzenkast van SVV Scheveningen

SVV Scheveningen beleefde zijn groot successen tussen 1996 en 2000. In 1996 pakte de club de amateurtitel op de zaterdag, maar won het ook het algehele amateurkampioenschap van Nederland. In 2000 werd de Districtsbeker West III gewonnen. In 2012 won SVV Scheveningen de hoofdprijs in de Hoofdklasse B op de zaterdag.

Sportpark Houtrust

SVV Scheveningen werkt al zijn thuiswedstrijden af op het Sportpark Houtrust. De terrein is te vinden in Den Haag. Naast SVV Scheveningen speelt ook Duindorp SV duels op het sportterrein. De nabijgelegen sporthal is de thuishaven van Kalinko (volleybal), Dubbel Zes (korfbal) en Aikido Centraal (Dojo).