Club

Salernitana

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Salerno

Programma Salernitana

Check hier alle wedstrijden van Salernitana die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Salernitana. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities waarin Salernitana actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Salernitana

Iedere wedstrijduitslag van Salernitana vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Salernitana selectie

Socials
@ussalernitana1919official
Posts
Volgers
Volgend

Alles over US Salernitana

De club US Salernitana 1919 komt uit de Italiaanse stad Salerno uit de regio Campania. De volledige naam van de club is ‘Unione Sportiva Salernitana 1919’. De bijnaam van de ploeg is de ‘zeepaarden’. Alle thuiswedstijden van US Salernitana 1919 worden gespeeld in het Stadio Arechi. Het stadion biedt plaats aan meer dan 37.000 toeschouwers. US Salernitana 1919 speelt momenteel in de Serie B, het tweede niveau van Italië.

Serie A

De Italiaanse voetbalclub US Salernitana 1919 kwam in de jaren veertig uit in de Serie A. In het seizoen 1998/1999 speelde de club ook nog één seizoen op het hoogste voetbalniveau van het land. In 2005 werd US Salernitana 1919 vanwege financiele problemen teruggezet naar de Serie C1. Sindsdien speelt de club dan ook onder de huidige naam. In 2008 won US Salernitana 1919 het kampioenschap in de Serie C1, waardoor het sinds 2008 uitkomt in de Serie B.

Agostino Di Bartolomei

De Italiaanse voetballer Agostino Di Bartolomei was één van de bekendste spelers die ooit in het shirt van US Salernitana 1919 speelde. De Italiaan werd op 8 april 1955 geboren in Rome en kwam op 30 mei 1994 te overlijden in Castellabate. Di Bartolomei won tweemaal de Italiaanse landstitel in dienst van AS Roma. Tussen 1988 en 1990 speelde de voetballer voor US Salernitana 1919. Hij kwam daar in 52 duels maar liefst 16 keer tot scoren.

Gennaro Ivan Gatusso

De oud-voetballer Gennaro Ivan Gatusso begon zijn carrière bij AC Perugia. De Italiaanse legende speelde daarna één seizoen voor Glasgow Rangers, maar besloot terug te keren naar Italië. De middenvelder tekende een contract bij Salernitana. In 1999 werd de speler verkocht aan AC Milan, waar hij diverse keren landskampioen werd en de UEFA Champions League tweemaal wist te veroveren. Daarnaast speelde Gatusso ook nog 73 interlands en won hij in 2006 het WK-voetbal.