Club

Real Oviedo

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Oviedo

Programma Real Oviedo

Check hier alle wedstrijden van Real Oviedo welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Real Oviedo. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Real Oviedo actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Real Oviedo

Elke wedstrijduitslag van Real Oviedo vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Real Oviedo selectie

Socials
@realoviedo
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Real Oviedo

De Spaanse club Real Oviedo komt uit de gelijknamige plaats in Asturië. Traditiegetrouw speelt de club in een blauw en wit tenue. De club werkt zijn thuiswedstrijden af in het Nuevo Carlos Tartiere, wat plaats biedt aan meer dan 30.000 toeschouwers. De club heeft diverse bijnamen, waaronder Los Azules en Oviedistas.

Oprichting

De voetbalclub Real Oviedo bestaat sinds 26 maart 1926. Twee jaar na op de oprichting maakte de club zijn debuut in het professionele Spaanse voetbal. Real Oviedo slaagde erin om 38 seizoenen op het hoogste niveau te acteren, namelijk de Primera División. In 1991 eindigde Real Oviedo op de 6e plaats in de hoogste competitie, wat nog altijd het beste resultaat uit de clubgeschiedenis is.

Degradaties naar de Tercera División

In het seizoen 2000/2001 bleven de prestaties van Real Oviedo uit en degradeerde de club naar het tweede niveau. In 2003 degradeerde de Spaanse club zelfs naar de Segunda División B. Het ging van kwaad tot erger, want vanwege financiële wanorde moest de ploeg zelfs uitkomen in de Tercera División.

In 2005 promoveerde Real Oviedo weer terug naar het derde niveau, echter bleek dit een opwelling. In het seizoen 2006/2007 ging het opnieuw fout en zakte de club terug naar de Tercera División. In 2009 bewandelde de club weer de omgekeerde weg en in 2015 werd zelfs promotie naar de Segunda División A veiliggesteld.