Club

Pordenone

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Pordenone

Programma Pordenone

Bekijk hier de duels van Pordenone welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Pordenone in de Serie B. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Pordenone actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Pordenone

Alle uitslagen van Pordenone zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Pordenone selectie

Alles over Pordenone Calcio

Voetbalclub Pordenone Calcio komt uit de gelijknamige Italiaanse stad Pordenone. De club werd opgericht in 1920.  In het verleden speelde Pordenone Calcio zijn thuisduels in het Stadio Fruli, maar momenteel komt het tijdelijk in actie in de Dacia Arena. Het stadion biedt plaats aan meer dan 25.000 toeschouwers.

Stadio Fruli in Udine

Voetbalclub Pordenone Calcio werkte zijn thuiswedstrijden in het verleden af in het Stadio Friuli. Het oude stadion werd geopend in 1976 en kende op het laatste moment nog een capaciteit van 25.144 toeschouwers. In de beginfase konden er nog ruim 40.000 toeschouwers het Stadio Fruli betreden. Vanwege veiligheidsredenen werd het aantal gereduceerd. Het stadion was één van de speellocaties gedurende het WK 1990, maar werd ook veel gebruikt voor concerten. Bekende artiesten zoals Madonna, AC/DC en Coldplay gaven ooit een optreden in het Stadio Friuli.

Zevende niveau van Italië

In 1989 degradeerde Pordenone Calcio uit de Serie C2. Een tijd vol met teleurstellingen volgde en in 1991 speelde de Italiaanse club zelfs op de zevende niveau. Negen jaar lang kwam de club uit in de amateurklasse, maar in 2000 promoveerde Pordenone Calcio naar de Serie D. Twee jaar later promoveerde de club naar de Serie C2. Echter door financiële wanorde moest de ploeg weer terugkeren naar het amateurniveau.

Debuut in de Serie B

In het seizoen 2005/2006 promoveerde Pordenone Calcio wederom terug naar de Serie D. De Italiaanse voetbalclub speelde voor zes opeenvolgende seizoenen op hetzelfde niveau. In 2014 won Pordenone Calcio de titel in de Serie D, waardoor het promoveerde naar de Serie C. In het seizoen 2018/2019 slaagde de club erin om te promoveren naar de Serie B.