Club

Ponferradina

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Ponferrada

Programma Ponferradina

Bekijk hier de duels van Ponferradina welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Ponferradina. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities waarin Ponferradina actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Ponferradina

Elke wedstrijduitslag van Ponferradina vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Ponferradina selectie

Socials
@sdp_1922_sad
Posts
Volgers
Volgend

Alles over SD Ponferradina

De voetbalclub SD Ponferradina komt uit de gelijknamige Spaanse stad. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Municipal El Toralín, wat plaats biedt aan slechts 7840 toeschouwers.

Debuut in de Tercera División

De club SD Ponferradina werd opgericht in 1922. Het duurde een bijzonder lange tijd voordat de club zijn debuut mocht maken in de Tercera División, dat gebeurde pas in 1943. De eerste ploeg speelde tot maar liefst 1987 op het vierde niveau van Spanje. In seizoen 1987/1988 maakt SD Ponferradina zijn debuut in de Segunda División B, waar het voor zeven opeenvolgende seizoenen actief in is. In de jaren die daarop volgde degradeert en promoveert de club, maar in 2006 weet het via de play-offs te promoveren naar de Segunda División A. Slechts één seizoen speelt de club op het tweede niveau. In de jaren daarna is de club vooral actief geweest in de Segunda Division.

Prijzenkast van SD Ponferradina

In de prijzenkast van SD Ponferradina staan slechts een zestal prijzen. De club won driemaal de titel in de Tercera División, namelijk in 1958, 1966 en 1987. Daarnaast werd ook de titel in de Segunda División B drie keer gewonnen in 2005, 2010 en 2012. De club speelde nooit een rol van betekenis in het nationale bekertoernooi.