Club

Pisa

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Pisa

Programma Pisa

Bekijk hier de duels van Pisa die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Pisa. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Pisa actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Pisa

Alle uitslagen van Pisa zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Pisa selectie

Alles over Pisa SC

De voetbalclub Pisa Sporting Club komt uit de Italiaanse stad Pisa. De club uit de regio Toscane werkt zijn duels af in een blauw en zwart gekleurd tenue. In uitwedstrijden speelt Pisa Sporting Club in een rood tenue. De thuishaven van de professionele voetbalclub is de Arena Garibaldi.

Faillissement

In het seizoen 2006/2007 wist Pisa SC voor een stunt te zorgen door te promoveren naar de Serie B. Het eerste seizoen op het tweede niveau ging redelijk en de club wist te eindigen op een knappe 6e plek. Pisa mocht deelnemen aan de play-offs voor promotie, maar moest al in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in Lecce.

In het seizoen 2007/2008 viel Pisa Sporting Club ver weg en degradeerde uit de Serie B. De club kwam hierdoor in financiële problemen en ging failliet. In 2016 wist Pisa SC promotie af te dwingen naar de Serie B. Een jaar later degradeerde de club opnieuw, maar in 2019 keerde Pisa Sporting Club weer terug via de play-offs.

Naamswijzigingen

Pisa Sporting Club werd in 1909 opgericht onder de naam ‘AC Pisa 1909’. In 1994 ging de club failliet en werd de naam aangepast in A.C. Pisa. In 1995 werd de naam opnieuw aangepast en ditmaal in Pisa Calcio. Na een nieuw faillissement in 2009 werd de huidige naam gekozen.

Beste prestaties

Pisa Sporting Club wist tweemaal te promoveren naar de Serie A en dat deed het voor het eerst in 1982. Pisa SC wist op het hoogste niveau een keer 11e te worden. In 1990 promoveerde Pisa Sporting Club voor de tweede keer naar de Serie A en daar verbleef het toen voor 13 opeenvolgende seizoenen. Daarnaast won Pisa Sporting Club twee keer de Mitropacup.