Club

Pescara

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Pescara

Programma Pescara

Bekijk hier de duels van Pescara die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Pescara. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Pescara actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Pescara

Alle uitslagen van Pescara vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Pescara selectie

Socials
@pescaracalcio1936
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Delfino Pescara

De voetbalclub Delfino Pescara 1936 komt uit de Italiaanse stad Pescara in de regio Abruzzen. De club bestaat al sinds 1936, maar werd destijds opgericht onder de naam ‘SS Pescara’. De club verbleef na de oprichting een korte tijd in de Serie B, maar speelde tot 1974 voornamelijk in de lagere divisies. Delfino Pescara slaagde er in 1974 wel in om te promoveren naar de serie B. De club kende diverse naamwijzigingen en wist onder de naam ‘Pescara Calcio’ de Serie A één keer te bereiken. Het avontuur op het hoogste niveau duurde welgeteld één seizoen.

Giovanni Galeone bij Delfino Pescara 1936

In het seizoen 1986/1987 beleefde Delfino Pescara 1936 één van zijn beste seizoenen in de clubgeschiedenis. De ploeg wist onder de leiding van trainer Giovanni Galeone het kampioenschap te winnen in de Serie B. Dit resultaat zorgde ervoor dat de club terugkeerde op het hoogste niveau. Delfino Pescara 1936 overleefde twee seizoenen in de Serie A, waarna de club in 1989 degradeerde. Delfino Pescara verbleef in 1992 nog één seizoen in de Serie A. 

In de jaren negentig kwam Delfino Pescara 1936 uit in de Serie B en greep het in 1999 net naast een promotieplek. In 2001 degradeerde de professionele voetbalclub naar de Serie C1. In 2003 promoveerde Delfino Pescara 1936 opnieuw, maar zou het normaal gesproken een seizoen later direct weer degraderen. Echter werd de club twee seizoenen op rij gered door de faillissementen van andere voetbalclubs in de Serie B.

Naamwijziging

Begin 2009 werd de naam van de club aangepast in Delfino Pescara 1936. Een jaar later promoveerde de club wederom naar de Serie B en in 2012 wist het zelfs een promotieplek naar de Serie A veilig te stellen. Dit avontuur in de Serie A duurde ook één seizoen. Hetzelfde gebeurde in het seizoen 2016/2017. Sinds 2017 is Delfino Pescara 1936 actief in de Serie B.

Stadio Adriatico

De voetbalclub Delfino Pescara 1936 speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stadio Adriatico. Het stadion werd in de zomer van 1955 geopend en biedt plaats aan meer dan 24.000 toeschouwers. In 2009 onderging het voetbalstadion de laatste renovatie. Het Italiaanse elftal speelde in het verleden enkele wedstrijden in het stadion van Delfino Pescara 1936, daarnaast werd het stadion ook gebruikt gedurende de Olympische Zomerspelen in 1960.