Club

Penafiel

Land:
Portugal
Opgericht:
1951
Locatie:
Penafiel
Stadion:
Estádio Municipal 25 de Abril
Veld:
Gras
Capaciteit:
6.750

Programma Penafiel

Bekijk hier de duels van Penafiel die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag Penafiel

Elke wedstrijduitslag van Penafiel zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Penafiel in de Tweede Portugese Divisie. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Penafiel actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Penafiel

Penafiel selectie

De Portugese voetbalclub FC Penafiel komt uit de gelijknamige stad. De club werd op 8 februari 1951 opgericht en speelt momenteel op het tweede professionele niveau van Portugal. In het seizoen 1980/1981 debuteerde de ploeg voor de eerste keer op het hoogste niveau. In het seizoen 2007/2008 degradeerde FC Penafiel zelfs naar het derde niveau van het land.

Algemene informatie over FC Penafiel

De volledige naam van de club is ‘Futebol Clube de Penafiel’. De ploeg kent een drietal bijnamen, namelijk Rubro-Negros, Penafidelenses en Durienses. De voetbalclub werd in 1951 opgericht. Alle thuiswedstrijden van de club worden afgewerkt in het Estádio Municipal 25 de Abril in de stad Penafiel. Het stadion biedt plaats aan meer dan 6000 toeschouwers. De huidige trainer van het team is Miguel Leal. In het seizoen 2018/2019 eindigde FC Penafiel op de 8e plaats in de LigaPro.

Estádio Municipal 25 de Abril

Het Estádio Municipal 25 de Abril is een multifunctioneel stadion in de Portugese stad Penafiel. De voetbalclub FC Penafiel speelt al zijn thuiswedstrijden in het stadion. Het stadion werd gebouwd in 1930 en opende vier jaar later. De eerste wedstrijd in het stadion werd gespeeld tussen FC Penafiel en Penafidelense, destijds kende het stadion nog de naam ‘Campo das Leiras’. In 2000 onderging het Estádio Municipal 25 de Abril een grondige verbouwing.