Club

Paris FC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Paris

Programma Paris FC

Check hier alle wedstrijden van Paris FC die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Paris FC in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Paris FC

Alle uitslagen van Paris FC vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Paris FC selectie

Alles over Paris FC

De voetbalclub Paris FC komt uit de Franse hoofdstad en speelt zijn wedstrijden momenteel in de Ligue 2. De club werd in 1969 opgericht met als doel het professionele voetbal te laten wederkeren in Parijs. Vlak voor de oprichting van Paris FC waren de clubs uit Parijs flink weggezakt, waaronder Red Star, RC Paris en CA Paris.

Stade Charléty

De thuiswedstrijden van Paris FC worden gespeeld in het Stade Charléty. In het stadion worden ook rugbywedstrijden en atletiekwedstrijden afgewerkt. Het stadion biedt plaats aan ruim 20.000 toeschouwers, waarvan alle plaatsen overdekt zijn. Het is overigens niet het grootste stadion van de Franse hoofdstad, dat is namelijk het Parc des Princes.

Paris FC fuseert met PSG

De ambities waren vanaf het begin torenhoog bij Paris FC, het doel was dan ook om zo snel als mogelijk de hoogste divisie te bereiken. Nadat Paris FC probeerde te fuseren met SC Sedan en dit op niets uitliep, werd besloten om de ambities naar beneden bij te stellen. Echter wist ook Paris Saint-Germain zich te plaatsen voor de Ligue 2, waardoor er twee clubs uit Parijs in dezelfde competitie zouden uitkomen. Er werd dan ook besloten om met PSG te fuseren. Dit had direct een geweldig effect, want al na één seizoen werd de club kampioen en promoveerde het naar de Ligue 1.

Afsplitsing

Niet lang daarna splitste de clubs weer af. De stad wilde namelijk dat Paris FC in het Parc des Princes zou gaan spelen, maar hier ging niet iedereen mee akkoord. Paris FC werd weer zelfstandig en ging door als professionele voetbalclub. PSG werd een amateurvereniging, maar wist zich in een moordend tempo terug te werken naar het hoogste divisies. Zoals wij allemaal weten is PSG nu de grootste en meest succesvolste club aller tijden in Frankrijk. Vanaf het seizoen 1973/1974 speelt Paris Saint-Germain zijn thuisduels in het Parc des Princes.